Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Milyen színű laminált padlót...

Milyen színű laminált padlót javasoltok a részletekben leírt adottságú szobákba?

Figyelt kérdés

Adott egy kis lakásban két kis 12 - 12 nm szoba.

Az egyik nappali tartózkodásra (dolgozónak), a másik hálónak van használva. Milyen színű, árnyalatú lamináltat javasoltok az alábbi adottságokkal?

- Mindkét szoba nagyon fényes, déli fekvésű, egész nap besüti a nap, télen is világos

- Matt fehérre festett falak

- Mindkét szoba minimalista, csak a legszükségesebb bútorokkal

- A bútorok árnyalata inkább világos, fehér, világosszürke. Ami esetleg színben elüt a lakásban, hogy a fehér ágyon szeretem a színes ágyhuzatokat, illetve az asztalon is a színes terítőket, pl. zöld a kedvencem

- Szönyeget nem tervezek sehová, így jó, ha "kopásálló" színárnyalat lesz, mert csak a laminálton járok zokiniban, mezítláb. Azaz olyan szín, ami ha fakul a sűrűn járt részeken, a kikopás kevésbé üt el a kopatlan részektől

- Otthonos, meleg hangulatú legyen

- Harmincas éveiben járó tulaj

Azt nagyon köszönöm, ha linkeltek egy-két lamináltat az adott színnel

jún. 7. 13:25
 1/6 anonim ***** válasza:

A legegyszerűbb ha viszel haza színmintákat és megnézed hogy az adott helyen, azokkal a fényviszonyokkal neked melyik tetszik jobban.

Nálunk házon belül 5 szobában 4-féle laminált padló van, mert 2-t mi választottunk a magunk ízlésére a párommal, 3-t meg a gyerekek. A mi két helységünkben a bútorok teljesen másmilyenek (dolgozószoba meg háló) stílusban, színben is, a függöny is másmilyen, a falak fehérek csak, mégis ugyanazt a laminált padlót szerettük volna oda. Szóval jobb ha te megnézed és nem másokra hallgatsz hanem hogy neked mi tetszik legjobban.

jún. 7. 13:55
 2/6 anonim ***** válasza:

Ami neked tetszik!

Sötét bútorhoz világos padló, vagy fordítva. Kell némi kontraszt, mert így néz ki jól.

Kivételt képez mikor a bútor dizájn része, hogy bele teszed a padló vagy ajók színét. A mivel közvetlenül érintkezik ne az legyen a fő szín!

pl: A gardróbód oldalai famintás járólappal megegyező színűek, de a frontok valami pasztel szín.

jún. 7. 14:05
 3/6 anonim ***** válasza:
Natúr tölgy hajópadlót választanék. Vagy utánzatot, amire telik. Nem annyira sárgát, mint a fenyő, de ne is legyen minden letargikusan szürkés. Sötét is szép, de azon napsütésben nagyon fog látszani a por, és ha szereted a zöldet, ahhoz a "kezeletlen fa" színe jobban megy (szerintem). És nagyobb tér érzetét kelti, ha azonosak a burkolatok a két szobában.
jún. 18. 16:32
 4/6 A kérdező kommentje:

A natúr tölgy szín nekem is tetszik, otthonos hangulatot kelt.

A hajópadló tulajdonképpen laminált padló, vagy 100% fa, amit lerakás után csiszolni, lakkozni kell? Ha jól emlékszem, régen a hajópadló tömör fa volt.

Most beírtam Googlebe, az első találatok valami bevont izéket tartalmaznak.

jún. 18. 20:49
 5/6 anonim ***** válasza:
Én biztos valami sötétebb padlót választanék, a leírásod alapján világos padlóval szerintem zavaróan fényesek lennének a szobák.
jún. 18. 21:22
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem hajmeresztően világos a szoba a mostani halszálka-parkettával sem, pedig világosabb árnyalatú. Én szeretem, ha fénylik a lakás.
jún. 20. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!