Laminált padló vagy igazi fa parketta?
Vásároltam egy régi tégla lakást.
A lakás teljes felújításában vagyok éppen.
Van egy 25m2 nappalim.
Kinéztem egy igazi fa parkettát csap hornyos,francia halszálkás parkettát
45.000 ft/m2 áron
Egy dobozban 0,84m2 van belőle.
Viszont 25m2-en,az már eléggé húzós árban van, ráadásul akkor még a ragasztót és a lakkot is meg kell vennem hozzá+ fizetni azért hogy valaki lerakja.
1300-1400.000ft-ot fizetnék szerintem, csak azért összesen,hogy legyen egy szép tartós igazi fa parketta a nappaliban
Akkor viszont lehet egyszerűbb lenne valami olcsóbb 4-5000 ft-os laminált padlót venni oda.
( viszont azokból még a prémium is csak egy gyenge préselt fa)ami ráadásul nem is tetszik.
Ti melyiket választanátok?
Én is ezért hajlok az igazi fa felé.
A laminált padló nem nagyon tűri a vizet,könnyen karcolódik,felpuposodhat.
Különben vicces,hogy régen az 50-es 60-as években épült legutolsó tanácsi önkormányzati lakásba is igazi fa parkettát raktak.
Ma pedig sajnos ami fából készült igazi luxuscikk lett.
Ez a lakás is 1952-ben épült eredetileg igazi fa parketta volt benne,amire az évek során két rétegben laminált padlót raktak le.
Fel lett szedve azóta a laminált padlók.
A régi parketta már sajnos menthetetlenné vált,hatalmas foltokban hiányzott belőle,meg egy jó része el is volt korhadva.
Úgyhogy az egészet felszedettem és aljazatkiegyenlítővel kiöntettem.
3# A hajópadló puha fa, a parketta kemèny fa.
Kettö közt van a szalagoarketta. A teteje kemènyfa, de az alja puha fa, 2-3 alkalommal lehet újracsiszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!