Laminált padló lerakása előtt állunk. A probléma az, hogy az aljzatban 4-5 cm körüli szintkülönbség van a belső és külső vége között. Tehát befelé lejt a szoba. Egyenetlenségek nincsenek egyébként az aljzatban. Ötletek esetleg?
Pár milliméter. Tapasztalatból mondom, hogy a "rendes" XPS alátétlemez is összenyomódik pár év után (ha valahol gyakran lépsz ugyanarra a gyengepontra - például az ajtó előtt, akkor egy idő után be fog süllyedni).
Láttál már "lépésálló" hungarocellt egyébként? Szerintem puhább, mint az XPS (pl. rátérdelsz, ott marad a nyoma). És ugye minél vastagabb, annál jobban össze tud nyomódni.
Minimális felületen tudsz betonozni, mivel minden betonnak van egy min vastagsága. Korábban a baumitnak volt egy olyan estricje ami min 30mm-re is lehetett rakni, de nagyon drága volt. Akkoriban karcolgatta az aljzat kiegyenlítő árát. Így flexibilis csempe ragasztót használtunk, 20 év alatt nem süllyedt meg. Nekem 3x3 felületen volt 4-5 cm ferdeség, mert 2 külön álló helységet összenyitottunk. Egyébként nagyon macerás vele dolgozni, de felébe se került, mint az aljzat kiegyenlítő.
Én a szekrények alatt látom a legfőbb problémát, ha teszel alá xps+20 mm osb-t még lehet akkor is megrogyik néhány év alatt. Ugyan ez igaz lehet az ágy lábaknál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!