Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Statikai kérdésem van házal...

Dan1994 kérdése:

Statikai kérdésem van házal kapcsolatban, gondolkozok egy ház vasarlásán de nagyon sok a belső repedés . Érdemes vele számolni ?

Figyelt kérdés

Azért írok ide mert nagyon sürgős minden nap számíthat. Ha már azt megtudom H fixen rossz akkor az is előny.

Szóval ma néztem egy házat.

Tufa falazat van. Víz probléma nem volt más fél éve nincs lakva.

De a falak talalkozásánal válasz fal és a tartó fal nál van repedés.

Ablakoknál is van fut le a konvektor kéménye iranyába de csak lefelé. Nem onnan fel onnan le. Ezek nem nagy repedések nem szélesek melységük nagy talány . Az ajtó felső sarkátol is fut. Ez lehet csak rossz vakolás és természetes mozgásnak betudható vagy statikus kell. Bár lesz még egy kör majd ahol lesz hozzá értő is. Csak ez ilyen ma rá írtam és hop megis lehet nézni dolog volt.

márc. 1. 18:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

9-es jók amiket írsz, látatlanban nem szabad kritikus döntést hozni (ahol milliós összegek, több év megtakarítása, több évre eladósodás, netán emberélet van veszélyben)

A kedves kérdező szerintem abban kéri a (gyors) tanácsunkat, hogy merjen-e tovább gondolkodni és elköteleződni az "alkalmi" vételen, ahol gyorsan kell döntenie.

Nem ismerjük körülményeket, de el tudom képzelni, hogy az ingatlant hirdetik egy ideje, a kockázatkerülő érdeklődők meg menekülnek. erre lejjebb viszik az árat a műszaki avulások és károsodások miatti piaci ár közelébe, és ekkor látja meg a kedves kérdező a hirdetést.

Az ingatlanos (vagy a tulaj) tud olyan hangulatot kelteni, amivel presszionálja a vevőjelöltet, hogy "ez csak most ennyi", "dönts gyorsan". Szajkózzák a tufa tégla előnyeit, miközben kicsinylik a repedések tényét (pl. "ilyenek minden házon vannak", "ezt csak át kell gurítani, a szomszéd nagymamája saját maga átmeszelte és jó lett" stb.).

Úgyhogy a gyakori kérdések publikuma most (is) nagyszerű válaszokat adott, szakmailag is megállja a helyét a repedésekből valóban lehet következtetni a mögöttes problémára. És ahogy írtad, felelősséggel csak helyszíni szemrevételezés a mérvadó, ha úgy jó akkor a kedves kérdező nyithat a vétel irányába, adhat olyan írásos ajánlatot (ajánlati biztosíték összegét 2-3%-ban meghatározva), amiben a vételt a további statikusi vizsgálat (akár roncsolásos feltárással) elvégzéséhez, annak pozitív eredményéhez kötik. Statikus nemleges véleménye esetén a biztosíték visszafizetését és az elálláshoz való jogot kell még kikötni.

Kedves kérdező, majd írd meg, hogy mi lett, ha lehet kérni ilyet.

márc. 2. 11:48
 12/12 A kérdező kommentje:

Na már ez a válasz is sokat segített. Hirdetésen nincs sok kép igazából egy a házról egy a kertről.

Nekem már ezek a válaszok is segítenek. Mert többet tudtam meg mint amit eddig tudtam.

márc. 3. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!