Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Szigetelni belülről ilyen módon?

Szigetelni belülről ilyen módon?

Figyelt kérdés

Tisztában vagyok vele, hogy kívülről ajánlott szigetelni, ismerem az indokokat, ezeket a válaszokat spóroljátok meg ha lehet.

A ház telekhatáron van, üres telek van mellettünk. Felkerestük a szomszédot, hogy szigetelnénk kívülről és lenne egy 10-15cm-es átlógás és hozzájárulna e.

Kb 1 hete volt, ígérte, hogy megbeszéli a férjével, azóta is keres. Valszeg soha többet nem fog keresni. Sérelmezte, hogy 30+ éve a telekhatárra építették a régi tulajok a házat, úgymond "azt se engedtük meg és mégis odaépítették". Szóval lehet most rajtunk áll bosszút.

Kb 1 hónapon belül ki lesz méretve a telek meg a ház, hátha van még annyi tartalék, hogy le lehessen kívülről szigetelni.

Ha csontra a határon vagyunk vagy rosszabb, akkor csak a belső szigetelés marad mint lehetőség. Azokon a falrészeken.

A nappali fala (kb 4mx3m, a lépcsőház (kb3x3m), illetve még kamra és kazánház meg a műhely. Sajnos a fürdőt nem rég újítottuk fel, azt nem szívesen bontom már vissza. (kb 30 méter hosszú a ház, tehát olyan 30x3 azaz 90m2 falfelület felület)

A teherhordó falak nagy méretű beton téglából vannak, kb 40cm, a külső részben a nagy lukakban a legtöbb helyen van polisztirol, így nem annyira szörnyű mint pl b30-as tégla.

Át fogom gondolni a multiport mint lehetőséget. Eléggé drága. Csak a nappaliban lenne kb 2-300e Ft az a 16m2. Még lehet úgyis megérné.

Gondolkodtam polisztirolon, konkrétan:

XPS-t használnék és zártcellás ragasztó habot, minél nagyob felületen, hogy ne tudjon járni mögötte a levegő.

Lezárni akár több réteg vastag fóliával lehetne, a falrészeknél is tömítve a fólia alatt, pl bitumenes ragasztóval.

Aztán akár rátenni még egy gipszkartont legaláb 5cm-es vázzal, azt is lefóliázni, alatt légrést hagyni, ott is rendesen tömíteni.

Szerintem ezzel a penész lehetőséget eléggé le lehetne csökkenteni.

Nem számoltam ki, de lehet, hogy egy ilyen rendszer a végén hasonló áron lenne, vagy legalábis közelítené a multiport. Akkor meg nincs sok értelme.

A belső szigetelés még okozhatna problémát a válaszfalaknál, hisz az közvetlenül kapcsolatban lenne a szigeteletlen fallal.

Mit gondoltok? Személyes vélemények érdekelnek, nem a szokásos betanult szövegek (nem szigetelünk belülről, kérdezz meg egy szakemberet, stb szokásos válaszok)

Köszönöm!

2024. jan. 28. 09:36
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Térképet nem, mert ez úgymond hibahatár. Ezt nem tudja felvinni. Mondjuk úgy, hogy ebben a hibahatárban el kell fogadni az épületet/kerítést.

Tehát ha odaszigetelek, akkor még mindig telken leszek és egy másik földmérő se tud mit tenni vele.

Egyébként a gázszerelő akivel ki akarom emeltetni a gázcsövet, az ismeri a nő férjét. Mondta, hogy majd beszél vele ő is. Egy dolog, hogy a határon vagyok, de a szomszédi viszony fontos. De a lényeg, hogy a szigetelés fel tud menni.

2024. febr. 2. 15:53
 22/23 anonim ***** válasza:
Az oké, de valami dokumentumod csak van róla? Legalább a felmérés eredményéről. Anélkül ugyanott vagy ahol most. Mert mi van, ha a másik is kiméri, de ő meg másként hibázik?
2024. febr. 2. 16:49
 23/23 A kérdező kommentje:

Nem lennék vele előrébb mert nem teheti át a házat arra a pontra jegyzőkönyvben sem alrébb. Mondta, hogy nem verheti le a karót alrébb mert megbüntetik. A ház lényegében telekhatáron van most is és ha teszek rá szigetelést, akkor is ott lesz.

Ha jól értettem, akkor ha túllógna rajta pár centit, akkor is a határon lennék a térkép szerint.

Ha lenne bármi jegyzőkönyv, akkor is mérhet másképp egy másik földmérő, bár ha nem akar játszani az engedélyével, akkor az is így fog mérni a műszerekkel.

2024. febr. 2. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!