Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Lapostetőt belülről mivel...

Lapostetőt belülről mivel lehetne le szigetelni?

Figyelt kérdés
2023. júl. 13. 08:00
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Mi ellen ?
2023. júl. 13. 08:37
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
semmivel kívülről kell víz- és hőszigetelni is
2023. júl. 13. 10:03
 3/8 anonim ***** válasza:
74%
Ahhoz tartsd magad, amit a #2 válaszoló javasol! A kérdésed alapján csak a hangszigetelés lenne elfogadható, de sem víz, sem napsütés ellen nem jó!
2023. júl. 13. 11:07
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Gondolkodj: ha belülről legszigeteled, akkor a belső szigetelésig ugyanúgy be fog szivárogni a víz....
2023. júl. 13. 21:16
 5/8 A kérdező kommentje:

Üdv mindenkinek.

Hő és a hideg ellen..kívül mapei bitumenes szigetelés van rajta

2023. júl. 14. 07:52
 6/8 anonim ***** válasza:

Hő és hideg ellen, tehát hőszigetelést csakis kívülről (tetőt, falakat) kell szigetelni. Belülről semmi értelme, mert páralecsapódás lesz a régi és új réteg között, ami melegágya a penésznek.

CSAKIS KÍVÜLRŐL! Ez megakadályozza, hogy a kinti hideg (vagy a bentinél melegebb) levegő eljusson a két réteg közé.

2023. júl. 14. 08:15
 7/8 anonim ***** válasza:
2023. júl. 14. 08:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Meghallgattam a #7 válaszoló linkjét, sőt az utána következőt is meghallgattam.

Kitartok amellett, hogy hőszigetelni csakis kívül érdemes. Hiába mondja a mérnök úr a magáét. Én is mérnök vagyok, építészetből is vizsgáztam, sőt két építővállalatnál voltam igazgató helyettesi funkcióban. Volt tervezőirodánk is. Nekem a szakembereim úgy mondták (és így tanultam), hogy akár hideg bejutása ellen, akár a meleg bejutása ellen kívülről kell szigetelni.

Persze, azóta jobb szigetelő anyagok lettek kifejlesztve, de ez mit sem változtat a nézetemen. Ugyanis, ha belülre teszem a szigetelő réteget, akkor a régi és új (borítás) közt ún. harmatpont alakul ki, ami páralecsapódással jár és előbb-utóbb a két réteg között megjelenik a penész.

A hangszigetelésnél mindegy, hogy hova teszem a szigetelő réteget, de ha belülre teszem, akkor kisebbedik a szoba belmérete és az eddig faltól-falig elhelyezett bútorok nem férnek el. Ez fennál, a videón bemutatott belső szigetelésnél is.

2023. júl. 14. 09:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!