Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mi az a rúd a WC tartályban?

Mi az a rúd a WC tartályban?

Figyelt kérdés

Vettem egy Geberit Wc tartályt (AP112 WC).

Van benne egy pálca is, rajta egy palástján is lyukas tölcsér szerű alkatrésszel. Ez mire való? Először kihagytam, mert egy felesleges szűkítésnek tűnt, aztán visszaraktam, mert nem viszi le, ha kicsit több papír van a csészében. Érdekelne, hogy mi lenne ennek az alkatrésznek a szerepe? Valami áramlás módosító, vagy mi lehet?

Kösz

2024. jan. 25. 16:59
 1/8 A kérdező kommentje:

Mondjuk így sem viszi le :-/

Lehet, hogy nem a lefolyócsőbe kell ezt szerelni?

2024. jan. 25. 17:00
 2/8 anonim ***** válasza:
2024. jan. 25. 17:05
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi, jó videó, bár itt nem használják fel azt az alkatrész,t akkor elsőre csináltam jól. Bár az öblítés ettől még nem tökéletes. Lehet, hogy nem passzol a tartállyal. (Alföldi, hátsó bekötésű, mély öblítésű)
2024. jan. 25. 17:30
 4/8 anonim ***** válasza:
78%

Nem làtok a doksijába ilyen alkatrèszt. De adnak hozzá papírt, rajta a szerelèsi rajzzal.

Ha lassú a víz, lehet, hogy a csèszèbe túlságosan benyomtad a csövet.

2024. jan. 25. 18:03
 5/8 anonim ***** válasza:
78%
Ezt akkor kell beszerelni az öblítőszelepbe,ha 32mm-es az öblítőcső ami megy le a csészéhez.
2024. jan. 25. 18:10
 6/8 A kérdező kommentje:

Jaj, de szuper jókat írtok! Akkor tán van remény, hogy meg tudom javítani!

Erre pl. nem számítottam, hogy esetleg túl benyomtam a csövet. Nem ott lakom, úgyhogy nem tudom egyből kipróbálni.

Nagyon szuperek vagytok, köszi szépen!

5# ezt is köszi, és esetleg azt is tudod, hogy 32-es cső esetén ennek mi a szerepe? Csak kíváncsiságból.

2024. jan. 25. 21:58
 7/8 anonim ***** válasza:
+ levegőt kap rajta az öblítőcső.
2024. jan. 26. 16:33
 8/8 A kérdező kommentje:
Na, végre nyomon vagyok. A tartály aljában van egy szűkítő gumigyűrű, amit csak akkor kel beépíteni, ha hosszú csőre szerelem a tartályt. Ezt most kivettem, így viszont ereszt a tartály. Max kinyomom szilikonnal, de amúgy erre mi a megoldás? A kifolyó csövön van egy vékony gumigyűrű, de ez nem szigetel eléggé...
2024. márc. 27. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!