Wc tartályban a lefolyószelep cseréje mennyire igényel szakértelmet?
Ha nem vagy eléggé ezermester, akkor ne fogj bele. Kérjed meg egy ügyes munkatársadat, barátodat, vagy hívj szakembert.
Mi a problémád? Biztos, hogy csere szükséges?
Semennyire. Megnézel előtte egy-két youtube videót, megveszed a típusnak megfelelő javítókészletet és kész.
Én is így tettem miután kihívtam a "szakembert", kicserélte a műanyag gumit, majd mikor megkérdeztem, hogy nem baj-e hogy továbbra is csöpög kicsit, áá nem felkiáltással elkért tizenezer forintot majd elment. Inkább vettem a fáradtságot és megoldottam magam.
Második vagyok.
Némi kiegészítés. Nem fog orrán száján folyni, mert van elzárószelep. Azt a szerelés előtt zárd el, nem tud visszatöltődni a tartály. Így ha nem is sikerül valami, addig se fog kárba menni a víz.
A legtöbb ilyen szivárgáskor csak annyi a baj, hogy a gumi eldeformálódik, morzsolódik vagy vízköves lesz. Egy újat ráhúzol, ha folyik akkor megcseréled, mert lehet fordítva lett rárakva és kb ennyi.
Ha nem beépített, akkor youtube videók alapján menni fog, nem egy bonyolult dolog. Viszont, nagyon fontos, győződj meg róla, hogy előtte tényleg és rendesen el tudod zárni a vizet (az elzáró szelepek pár használat és néhány év állás után tönkre szoktak menni), én ilyenkor pl. el szoktam zárni az egész lakás bejövő vezetékét a vízóránál, mert az a csap tudom, hogy jól működik.
Beépített WC tartályt javítani se olyan nehéz, csak ott van olyan hogy nem látod mit csinálsz és vakon kell benn a helyére tenni a csövet, ahhoz nem árt egy kis gyakorlat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!