Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Wc tartályban a lefolyószelep...

Wc tartályban a lefolyószelep cseréje mennyire igényel szakértelmet?

Figyelt kérdés
Nő vagyok. Mire kell figyelni, nehogy a szivárgás helyett orrán-száján folyjon majd a víz?
2021. nov. 5. 15:59
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha nem vagy eléggé ezermester, akkor ne fogj bele. Kérjed meg egy ügyes munkatársadat, barátodat, vagy hívj szakembert.

Mi a problémád? Biztos, hogy csere szükséges?

2021. nov. 5. 16:32
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Semennyire. Megnézel előtte egy-két youtube videót, megveszed a típusnak megfelelő javítókészletet és kész.

Én is így tettem miután kihívtam a "szakembert", kicserélte a műanyag gumit, majd mikor megkérdeztem, hogy nem baj-e hogy továbbra is csöpög kicsit, áá nem felkiáltással elkért tizenezer forintot majd elment. Inkább vettem a fáradtságot és megoldottam magam.

2021. nov. 5. 16:55
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Második vagyok.

Némi kiegészítés. Nem fog orrán száján folyni, mert van elzárószelep. Azt a szerelés előtt zárd el, nem tud visszatöltődni a tartály. Így ha nem is sikerül valami, addig se fog kárba menni a víz.

A legtöbb ilyen szivárgáskor csak annyi a baj, hogy a gumi eldeformálódik, morzsolódik vagy vízköves lesz. Egy újat ráhúzol, ha folyik akkor megcseréled, mert lehet fordítva lett rárakva és kb ennyi.

2021. nov. 5. 16:58
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha megvan a tartály típus, vagy márka(dömötör, geberit stb) írd be a googlba, és írd utána"pdf" sok helyen webáruházba ott a doksi, összeszerelő útmutató. Az alapján megy, akkor menni fog. 1-2 szerszám kellhet.
2021. nov. 5. 17:07
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem beépített, akkor youtube videók alapján menni fog, nem egy bonyolult dolog. Viszont, nagyon fontos, győződj meg róla, hogy előtte tényleg és rendesen el tudod zárni a vizet (az elzáró szelepek pár használat és néhány év állás után tönkre szoktak menni), én ilyenkor pl. el szoktam zárni az egész lakás bejövő vezetékét a vízóránál, mert az a csap tudom, hogy jól működik.

Beépített WC tartályt javítani se olyan nehéz, csak ott van olyan hogy nem látod mit csinálsz és vakon kell benn a helyére tenni a csövet, ahhoz nem árt egy kis gyakorlat.

2021. nov. 6. 19:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!