IBC tartályban lévő víz fertőtlenítésére mit lehet használni?
Van egy IBC tartályom, ami rá van kötve a hálózatra.
Azt vettem észre, hogy kis kukacok jönnek a csapból, mondom már megnézem mi van a tartályban. Hát az alja tele van sárgás elhalt, döglött kukacokkal.
Mit lehet tenni ezzel?
Kezdetnek egy 3as szuro rendszer szenszurovel. Komolyan bevitted a hazba minden durva szures nelkul a kinti poshadt vizet?
Ugye csak a te hazadba vitted be es nem a szolgaltato halozatara?
DRV által hozott lajtos kocsival feltöltött ivóvízről van szó. Kizárólag eddig onnan hozattam. Esővíz sem került bele még soha. Az IBC tartály pedig teélesen újonnan vettem.
Vettem Maxi klórtablettát az OBI-ban. Most azzal operálok, illetve átsikálom belül, leeresztem, plusz só.
Csak jó lesz.
Légylárva lehetett? Azt vettem észre, hogy sárgás színű kezdett lenni a tartály alja. Az alján ilyen sötét sárgás trutyi volt, benne nem túl sok lárvával(?)
Itt nincs vízhálózat, ezért van a tartályos megoldás átmenetileg.
Inni nem ittam belőle soha, csak fogmosás, fürdés, mosogatás.
Hát nem tudom, csak nem lesz gond belőle.
Mik a tapasztalatok, ötletek?
Először is, mindig ki kell használni a vizet a tartályból, különben szaporodik a baci.
Időnként így is fertőtleníteni kell mint a hálózatit. Legegyszerűbb a klór mint a hálózatokon.
Most ki kéne mosnid, aztán víz és pár üveg hypo, aztán ezt beküldeni a vízrendszeredbe, és álljon benne.
(Élelmiszeriparba is plusszba hypóztuk a vizet ha jött az ellenörzés).
Minden csapot nyiss, hogy mosódjon a hálózattal.
Aztán tiszta vízzel átmosatható és ugyanúgy használhatod.
A klór egyébként gyorsan elillan a kiengedett vízből. Ha jól megklórozzák a csapvizet, akkor lesz fehér pár percig.
Ha csak klórtablettával csinálom és nem hypozom az elég lesz?
Kisikáltam, egy hosszú teleszkópos partvis suroló szerűséggel. Most a klórtablettát vhagyom oldódni a kevés vízben, megint átsikálom, öblítem, aztán lehet még egyszer. Utána kötöm csak rá a hálózatra vissza.
Így jó lehet?
Plusz sót tennék bele, gondolom az is gátolja a bacikat + fagy ellen is véd.
Köszi amúgy a válaszokat!
Jó a klór tabletta.
Egy adag töményebb klóros vizet nyomass a csőhákózatba is.
Nyisd a csapokat. Ha klóros víz jön zárd el, hagyd álni, aztán megint nyitod, átöblíted vele, aztán hagyod álni.
Az ibc-be időnként dobj klór tablettát.
Nálam egy vízszűrő van rákötve a konyhai csapra, mert sokszor koszos víz jön a hálózatból itt Bp.-en.
Neked is ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!