Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » IBC tartályban lévő víz...

IBC tartályban lévő víz fertőtlenítésére mit lehet használni?

Figyelt kérdés

Van egy IBC tartályom, ami rá van kötve a hálózatra.

Azt vettem észre, hogy kis kukacok jönnek a csapból, mondom már megnézem mi van a tartályban. Hát az alja tele van sárgás elhalt, döglött kukacokkal.

Mit lehet tenni ezzel?

2022. okt. 26. 09:56
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Különben nem hülyeség, de itt most elsődleges sokkal nagyobb probléma volt. :) Köszi!
2022. okt. 26. 18:33
 12/17 anonim ***** válasza:

Kezdetnek jól beklórozni, állni hagyni, átmosni aztán hetente beledobni egy klórtablettát.

Fogmosásra és ivásra érdemes egy szűrős csapot fenntartani.

2022. okt. 26. 20:14
 13/17 A kérdező kommentje:
A fürdés, mosogatás nem probléma, hogy ilyen klóros vízben történik?
2022. okt. 27. 07:00
 14/17 anonim ***** válasza:

A klór gyorsan kimegy a vízből. Ne állandóan nyomass bele klórt, még az ibc be is kimegy.

Ha sok a hálózati vízbe a klór, akkor lesz tejszetű a víz, ami fél perc és kipárolog.

Aki érzékenyebb, annál fürdésnél száríthatja a bőrét.

Mosogatasnál elmegy, kimegy, főzésnél kimegy.

Ha gondolod inni vegyél ásványvizet, de ha áll a víz kimegy belőle.

Ha óckodsz, akkor vannak csapra szerelhető egyszerű szénszűrők

[link]

Ehhez mindent adnak, perlátorra tekersz egy kis váltókart, hova follyon a víz.

2022. okt. 27. 07:31
 15/17 A kérdező kommentje:

Inni mindenféleképp csak palackosat szoktam, csapvizet soha nem iszok. Ha fürdésre, mosogatásra jó, akkor no problem.

OBI-ban vettem 1200g-os, 200g-os nagy tablettákat. Azt írja medencébe ne rakjam, mert károsíthajta azt. IBC-t csak nem fogja, de most mit tudok tenni, szerintem jó így bele dobva.

Hát tényleg nem vagyok jártas ebben, de mindig tanul valamit az ember. Ez a vízmegoldás csak átmeneti remélem, lesz majd fúrt kút. (rendes vívezetékre iss nem sok esély van sajnos, az lenne a legjobb pedig)

2022. okt. 27. 08:39
 16/17 anonim ***** válasza:

Na azt pont feleslegesen vetted, mert az -gyaníthatóan- kombi tabletta.

Neked elég lett volna a sima kis tabletta.

Amúgy azért teszik úszó adagolóba, hogy egyenletesen fertőtlenítsen és ne szedje ki a medence kék színét.

2022. okt. 27. 10:35
 17/17 A kérdező kommentje:

Na mindegy, ártani nem árthat gondolom.

Maxi kombi a neve vagy mi, igen.

2022. okt. 27. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!