Festéküzletben lejárt festéket vettem, de csak otthon vettem észre, hogy rá van írva a dobozra a lejárata. Visszavittem, de nem vették vissza, arra hivatkozva, hogy a festékek nem tudnak lejárni, nem is értik, hogy miért írták rá.. Mire hivatkozzak?
Próbáltam megkeresni a törvényt, vagy jogszabályt, amire hivatkozhatok, hogy igenis fel kell tüntetni és addig használható csak fel, de nem találok sehol ilyen előírást. Találataim szerint csak az élelmiszereken kötelező feltüntetni, hogy meddig felhasználhatóak, meddig jók.
Tudtok segíteni, hogy mire hivatkozzak? Egy komplett ház kifestésére elegendő mennyiségű festék, különböző színekben, rengeteg pénzért vettem. :(
Köszönöm előre is válaszaitokat!
Festo vagyok, dolgoztam mar tobb eves festekkel is. Ha nincs kiszaradva akkor hasznalhato. Most is van itthon olyan festekem amit kb 4-5 eve vettem es fel is fogom hasznalni hamarosan.
Amugy vissza kell venniuk es a gyarto kicsereli nekik. Ujracsomagoljak vagy ujrahasznositjak.
Nem lehet hogy a gyártasi dátum van rajta?
Inkább ez a valószínűbb.
Par ember kicsit osszekeveri a dolgokat. Nem az volt a kerdes, hogy a lejart festek hasznalhato-e. Mert a legtobb esetben attol meg semmi baja.
Hanem hogy veszel egy termeket, amirol utolag kiderul, hogy lejart. Majd amikor jogosan szolsz, a ceg ahelyett, hogy kicserelne vagy visszaadna a penzt, esetleg mivel mar ki lett bontva, azt mondana, hogy ne haragudj, csak bontatlanul tudjak visszavenni, viszont itt egy x ezer forintos vasarlasi utalvany, helyette jol a pofadba rohog, hogy 'ennyit se tudsz? budos vagy nem? nem? akkor meg mit pattogsz hulyegyerek?' Ezzel van a gond.
1. vissza KELL venniük. Nem kérdés, nem is szórakoznék ezen, nem olcsó.
Más kérdés, hogy én nem vinném vissza, mert valszeg tényleg semmi baja.
Épp most cseréltünk ablakot, és megnéztem bejavítás után, hogy a több éve hánykolódó, megfagyott-kiolvadt, elsuvasztott maradék festék milyen állapotban van a sufniban. Láss csodát, tökéletes. Felkevertem, kijavítottam a kávát - gondoltam nagy baj nem érhet. Gyönyörű lett, senki meg nem mondaná, hogy maradék retek van felkenve. Állaga ugyanolyan volt, nem is értem.
> "Nem az volt a kerdes, hogy a lejart festek hasznalhato-e. [...] Hanem hogy veszel egy termeket, amirol utolag kiderul, hogy lejart.Hanem hogy veszel egy termeket, amirol utolag kiderul, hogy lejart."
Ezt már megbeszéltük, hogy vissza kell venniük. Senki nem is védte az eladót, csak sokan összemosták a festék felhasználását azzal, hogy az eladónak igaza van és ezért szépen lepontozták az összes választ, ami arról szól, hogy azzal a festékkel még nyugodtan lehet festeni. Sajnos itt tart értelmi szinten a kommentelők nagy része.
Nem az eladó dönti el, hogy rossz-e vagy nem a lejárat utan, hanem a cég! Mint írtam hivatalosan a cég aki gyártja az ilyenkor visszahívja a terméket és ad róla hivatalos papírt, hogy garantáltan azt a minőséget kapod amit elvársz. Teged a boltban csak szimplán palira vettek, te meg jó verébként belesétáltál a csapdába!
Hívd fela gyártót és ott elmondják neked, sőt, hitelrontásért még bajba is kerülhet a bolt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!