Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » 1x32A vs 3x16A elektromos...

1x32A vs 3x16A elektromos autó töltés?

Figyelt kérdés

1x16 amperem van jelenleg. Az autó amit vennék 1x32-vel 11 óra alatt tölt fel, 3x16-al 8 óra alatt. 11kW-os. Nekem ez nem számít, éjszaka töltenék. Nincs klíma a házban (allergia miatt) és semmi más nagy fogyasztó. Nem is lesz. Napelem sem, természeti adottságok miatt nem érné meg. A 32 ampert ingyen kapnám, a 3x16 amperhez új óra kellene, kábelezés, földásás, stb. 600 ezer forintos ajánlatot kaptam rá. Plusz az ehhez való töltő is 100-al drágább. Majd 1 millióba lenne. A 32A meg max 300 ezerbe töltővel együtt.

Villanyautós fórumokban, meg a szerelők 3x32A-t ajánlanak mert az a jó, stb. Szerintem ez lehúzás, pénzkidobás az én igényeimnek!

Mi szól ellene, mellette, hogy az 1x32A-t válasszam? A töltés 16 ampert foglal le, akkor ugyanott lennék mint ahogy eddig lazán elég volt az áram, csak töltene a kocsi is.

2024. jan. 11. 10:24
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Köszi, ez lesz amit írsz! Nagy köszi mégegyszer!
2024. jan. 30. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!