Van egy elektromos kerékpár töltési gonddal. Milyen
irányba kezdjük el a probléma okát keresni vagy mit
lehetne kicserélni benne?
Figyelt kérdés
Ha fel rakjuk töltőre tölti viszont egy szintig csak egy idő után leold mintha teljesen fel lenne töltve, de nincs csak egy egységig elsőnek azt hittük hogy a töltővel van gond de az új is ugyan eddig töltötte. Találkozott már valaki ilyen hibával vagy legalább hasonlóval
A soros kötésű cellacsoportok valamelyikének megnő a belső ellenállása, elhasználódás miatt.
Töltés közben a hibás tagon túl hamar felszalad a feszültség 4,2 V-ra, majd efelett a BMS-védelem megszakítja az áramkört.
A hibás tagot / csoportot cserélni kell, meg persze ellenőrizni a többit is.
2023. júl. 2. 10:48
2/11 anonim válasza:
nagy esellyel eltort az akkuban a nikkel szalag, a komplett akkut csereld benne gariba vagy ha nem cserelik egy hozzaerto megtudja csinalni
2023. júl. 2. 15:47
3/11 Szervizmérnök úr válasza:
Szakadás esetén semennyi ideig nem tölt, a kérdésben nem ez szerepel.
2023. júl. 2. 20:02
4/11 anonim válasza:
nem szakad edes istenem hanem egy cellacsoport vagy tobb nem tudja felvenni a toltest es gondolom a bms meg nem engedi a tobbi cella csoportot 4,2v fole de ha nem ertesz hozza akkor minek mondod a hulyeseget? az meg hogy egy cella hogy rovidre zarja magat kb semmi esely sokkal hamarabb fog felgyulni
2023. júl. 2. 20:30
5/11 Szervizmérnök úr válasza:
"édes istenem" szóhasználat ismerős, van itt egy kötekedő troll, amelyik ezt szokta hajtogatni.
A BMS-áramkör egyik tagot sem engedheti 4,25 V fölé, hülyeséget beszélsz.
Rövidrezárásról semmi szó nem volt, képzelődsz.
2023. júl. 2. 20:39
6/11 anonim válasza:
nem tudom, en az vagyok aki b@szik ekezeteket hasznalni ugyhogy innen lehet megismerni, a bms igen pontosan ezt irtam olvasd el ujra mert ahogy latom nem sikerult, azt meg hogy egy cella kinyirja magat megint nincs kb semmi eselye foleg hogy elegge uj lehet a cucc mivel garis, es ez a tores eleg gyakori jelenseg sokkal gyakoribb minthogy egy cella befosson. trollnak meg nem mondanam magam mivel ehhez a temahoz elegge ertek (nagy esellyel jobban mint te foleg az eddig leirtakbol) ugyhogy ezzel is mellelottel
2023. júl. 2. 20:50
7/11 Szervizmérnök úr válasza:
Az igénytelenséget látom sajnos az írásodon. Miért kell ilyen nyálas szavakat használni, hogy "gari"?
"egy cella kinyirja magat megint nincs kb semmi eselye foleg hogy elegge uj lehet a cucc mivel garis"
Milyen garancia?
Ki állította itt, hogy egy cella kinyírja magát?
Milyen rövidzárról beszéltél?
2023. júl. 2. 21:00
8/11 anonim válasza:
ezeket mindet te allitottad es tereled a szot mar az elso mondatodban, latszik hogy kifogytal a lapokbol :)
2023. júl. 2. 21:04
9/11 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat, végül rendeltem bele új akkut ami most benne van azt meg át nézik és ha javítható lesz tartalék. Szép estét és mégegyszer köszönöm a segítséget 🙂
2023. júl. 2. 21:21
10/11 Szervizmérnök úr válasza:
Nagyon szánalmas, hogy alapfogalmakat nem tudsz értelmezni, másokat nézel hülyének.
Nekem az a gyanúm, szerinted a megnőtt belső ellenállás (ami egy tipikus megnyilvánulása a Li-ion cellák elhasználódásának) valamiféle "zárlat".
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!