Hogyan javithatom a felmorzsolódott, fellazult betont?
Hát ebből így ránézésre kispórolták a cementet!
De nem kell megijedni, a garázs ettől még nem dől őssze.
Az újrabetonozáshoz nem szükséges a garázst lebontani. Szakaszosan bontsd föl a "betont" és szakaszosan betonozz újra.
Használjak előre kevert betont? Ha igen tudtok tippet adni?
Ahogy most is látom a betonkeverés sem egyszerű mert tudni kell az arányokat hogy ne fordulhasson ez elő. Ha én keverem akkor milyen arány kell, hogy megfelelően kemény legyen és ne morzsolódjon így szét 2 év után?
Nem muszáj előrekevert beton, idén nyáron pl. én is kikevertem vagy 8köbméter betont betonkeverővel. Én 1:3 keverési aránnyal dolgoztam, ami annyit jelent hogy 1 egység cement és 3 lapát homokos kavics. Ez a legerősebb beton amit házilag ki lehet keverni. De ha 1:4-be csinálod az is jó. Ha súlyra nézed, 1 köbméter betonba kb. 300kg (azaz 12 zsák) cement legyen.
Ami még nagyon fontos, az öntözés: rendszeresen bő vízzel locsolni kell a friss betont, mert a megkötéséhez ez kell. Különösen a nyári száraz melegbe, mert a napsugárzás és a hőség tönkre teszi a friss betont!
Igen, sóder, kb fele arányban tartalmaz homokot és kavicsot. Ha magad kevered, akkor az agyagos részeket ki kell szelektálni, ha egybe hozatod, akkor feltételezhető hogy ezt megtették, ill. szemrevételezéssel látszik.
A méretet illetően 16-os jó lesz. Ugye minnél kisebb a kavicsméret, annál simábbra lehet lehúzni a betont, ugyanakkor a kötőerő csökken. Ez a 16 egy középméret, sok mindenhova jó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!