Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Melyik az a tetőcserép, ami a...

Melyik az a tetőcserép, ami a legkönnyebb súly/m2, és árban is kedvező?

Figyelt kérdés

Ugyanakkor tartós is. Van ilyen?

Nem házra megy, hanem egy kerti "terasz" vagy valami hasonló lenne fedve vele.

2023. dec. 13. 23:41
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Ja, és körben nyitott a terasz és vasszerkezet.

(már ha ennek van bármi jelentősége)

2023. dec. 13. 23:44
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Tegyél rá cserepeslemezt, pont ilyenre találtak ki.
2023. dec. 14. 06:35
 3/11 A kérdező kommentje:
A most rajta lévő cserepes lemezt akarom kiváltani a cseréppel. Nem vállt be :(
2023. dec. 14. 07:41
 4/11 anonim ***** válasza:
Na. Mi a baj vele? Nekem is ez van teraszon, kocsibeállón.
2023. dec. 14. 07:46
 5/11 anonim ***** válasza:

Annyit mondok ökölszabályként, hogy a kerámiacserép lényegesen könnyebb, mint a betoncserép.

Az árakat illetően legjobb, ha körülnézel néhány cégnél. Én Tondach cserepet vettem.

2023. dec. 14. 09:21
 6/11 anonim ***** válasza:
Creaton valamiért drágább mint a többi. Tondachot próbáld meg első körben.
2023. dec. 14. 10:25
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket.

Azért szeretném lecserélni a lemez tetőt, mert a páralecsapódás miatt szinte elázik alatta minden! Már úgy pakolunk, hogy centizzük, hol fog csöpögni.

Másrészt van alatta egy nyitott tűztér, és egy épített "sparherd" nyitott grillrésszel. Emiatt nem járható megoldás az, hogy aláfóliázok és a csepegés megoldva.

Azért gondolkodtam eleve kerámia cserépben, mert nyilván az a könnyebb. De nem tudom, hogy ezen belül pl. van-e jelentős eltérés az 1m2-re jutó súlyban.

Gondolkodtam azon is, hogy használt, bontott cserépből csináltatom. Egyrészt mert olcsóbb is lenne, másrészt mert bőven megfelelő volna számunkra a bontott cserép is.

Ezzel viszont az a gond, hogy szinte esélytelen egy helyről beszerezni azt az 50-60m2 -re való cserepet, aztán arra is figyelni kell, hogy kapjunk még olyat. Másrészt az ács szeriont egy ilyen bontott cserépből jó ha 10-15% van még olyan állapotban, hogy érdemes a tetőre tenni. És így már nem is biztos, hogy megéri bajlódni vele.

2023. dec. 14. 17:44
 8/11 anonim ***** válasza:
A filces trapézlemez nem csepeg meg.
2023. dec. 14. 17:55
 9/11 A kérdező kommentje:
#8, ez igaz is lehet, de a nyitott tűztér alatta nem tesz jót neki :(
2023. dec. 14. 23:01
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

"Másrészt az ács szeriont egy ilyen bontott cserépből jó ha 10-15% van még olyan állapotban, hogy érdemes a tetőre tenni."

Ez az egész csak szemléletmód kérdése: ki mit gondol érdemesnek és mit nem.

A tetőfedők általában húzzák a szájukat az újrafelhasznált anyagokra. De itt nem egy új családi házat kell építeni, ahol a feleség majd kiveri a balhét, ha nem lesz valami tökéletesre csinálva.

Én azt mondom, keress egy olyan ácsot ill. tetőfedőt, aki egyszerűbb lélek, nem gondolkodik nagy projektekben, csak javítgat apróságokat. Ez neki való munka lesz és ő nem fogja húzni a száját a használt cserépre.

Őnála majd a tetőről leszedett cserepek 70-90%-a lesz újrafelhasználható.

Én mindenképpen használt cserepet vennék. Sokan meg is hirdetik, de a legolcsóbb, ha véletlenül belebotlasz egy házfelújításba tavasszal. (Nyilván te se most csinálnád, hanem tavasszal vagy nyáron.)

2023. dec. 14. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!