Milyen fűtésrendszert építenél ki gáz és hőszivattyú kivételével?
Nekem pár éve kilyukadt a kazánom és már a radiátorok is nagyon gyászos állapotban voltak. 4 klímát vettem és leszigeteltem a házat.
Nagyszerűen bevált, fa árából fűtök, úgy hogy soha többé nem kell pakolni. Isteni jó, hogy egy hosszú nap után amikor hazaérünk, nem kell még a begyújtással bohóckodni.
Etázsfűtés a rendes neve, gyakorlatilag egy vízteres kandallóról beszélünk.
Ebben a fűtési módban egyesül az összes hátránya a fatüzelésnek.
Szabályozhatatlan, mire a legtávolabbi szoba melegedni kezd, a tüzelő készülék helyiségében már pokoli meleg van.
Kényelmetlen, lényegében egész nap tüzelni kell ha otthon vagytok.
Koszos, a tüzelőt be kell hordani a nappaliba. Bogár, por, hamu, füst minden lesz pontosan a ház közepén.
Legelső szivattyú hibánál simán felrobbanhat.
Az elektromos kazán lezabálja a gatyátok is, a panelek szintén.
Csakis oldalfali klíma, ha elektromosban gondolkodsz.
"amely teljes felújítás előtt áll."
Tehát az egész ház korszerű lesz - csak a fűtés nem lehet az... érdekes...
Áram 1:1-ben drága, így egyszerű elektromos fűtések kilőve.
Klíma, jó, de én nem szeretem a huzat és az állandó zaja miatt. Az enyém 19dB de engem zavar, pedig ez még halknak számít. Csak klímás fűtésnel kell kiegészítő fűtés a fürdőbe wcbe biztosan.
21 évig fával fűtöttem, soha többet! Ebből 15 évig vízteres kandallóval.
behordod a mocskot, bogarakat, pókokat, a nappaliban hamuzol és biztosan össze füstölöd a házat legalább heti 1-2x. Nem lehet szabályozni, mert ahol van ott sokkal melegebbet csinál mint a radiátoros részeken. Azért mert ha nem rakod lehűl a víz és nem fűtenek a radiátorok. Nálam a szobákban 20-21 fok volt, ehhez a nappaliban 26 kellett...
A vizteres kandallót nem méretezik, csak kiválasztják a legközelebbit ami jó lehet. Ez simán lehet 2-3x-os kandaló oldali teljesítmény, mint amire valójában szükség lenne.
Meg gerinc sérvem is lett közben, nem hiányzik a fa vágása pakolása.
Szóval gázkazánom lett, ha nem lett volna gáz az utcában akkor hőszivattyú lett volna.
A vegyes kazán puffer nélkül nem komfortos a kettő normálisan kivitelezve kb 2 millió új kéményel, vagyis drágább mint a gázkazán ami kb 1 millió.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!