Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ha majdnem egy fél lakás...

Ha majdnem egy fél lakás felújítással bízok meg valakit, hogy kell ennek a menetét intézni?

Figyelt kérdés

Teljes fürdőszobafelújítás és 2 szoba lamináltpadlózás volna a munka.

Akit megbíznék vele azt úgy látom, hogy 2 éve dolgozik az ajánlások alapján amit interneten olvastam.

Hogy szokás fizetni? Előre kell odaadni az anyagköltség árát?

Kicsit félek attól, hogy párszázezer Ft-ot odaadjak valakinek úgy, hogy nem írunk róla papírt.

Először ragaszkodni kell hozzá, hogy hozza az anyagot számlával és akkor fizetem ki?

Nem csináltam ilyet még sajnos sosem, de egyszer el kell kezdeni

2023. nov. 22. 23:19
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk úgy volt, hogy az anyag nagy részét mi vittük (csempe, ragacsok, fuga, szintező sz*rságok, lényeg, hogy elmondta, miből mennyi kell neki), ő csak azt hozta, amiből speckót használt és nekem necces lett volna beszerezni.

Én sem szívesen adnám oda csak úgy a pénzt...

Ha úgy nem megy, ahogy írtam, akkor az nem opció, hogy együtt veszitek meg? Azaz te kinézed a csempét, padlót, ő hozzácsapja az egyéb anyagot, te fizetsz, aztán viszitek is, ahogy akarjátok.

2023. nov. 22. 23:59
 2/3 anonim ***** válasza:
47%
Anyagelőleget előre oda kell adni. A legtöbb egyéni vállalkozónak (tisztelet a kivételnek) nincs akkora likvid tőkéje, hogy saját kp-ből megvegye neked az anyagokat, aztán te véletlenül azt mondd, hogy mégsem tetszik, ezért nem veszed át.
2023. nov. 23. 07:03
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Megveheted te is az anyagot előre, ha készít neked egy anyagkiírást! Ilyen melóban úgy is vastagon olyan anyagok vannak, amit neked kell kiválasztani, a lamináltpadló, a csempe, a járólap, a szaniterek. Referenciamunkákat láttál esetleg? Mert nagyon sok a kókler azóta, mióta így pörög az ép.ipar, aki két éve van mindössze benne, attól biztos, hogy akarnék látni referenciát! Az, hogy egy generálkivitelezőnek nincs ennyi likvid tőkéje, az nevetséges, mármint az nevetséges, ha valóban nincs! Ismerősöm villanyszerelő, másodállásban vállal maszek melót, még Ő is vállalja 600-800 ezer forintig, hogy fizeti előre az anyagot! Egy generálkivitelezőnek ennek a többszörösét kell tudnia vállalni! Az más kérdés, hogy nem vállalja, mert nem akar ilyenbe belefutni, mert a kérdező részéről is jogos az, ha nem bízik meg feltétlenül, de a kivitelező részéről sem teljesen jogtalan!
2023. nov. 23. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!