Hogyan tudnám szerelő segítsége nélkül megállapítani, hogy milyen anyagból készültek a vízvezetékek?
A csövet vagy legalább a kötéseket látni kell hozzá.
Ezek nélkül senki nem mondja meg.
ha acélcső akkor a mágnes fogja:)
Ha az épület nem 100 évesnél idősebb akkor biztos nem olomcső van benne
a részcsövek általában kisebb átmérőjüek és a kötési pontjuk jelegzetes mivel forrasztva vannak fittingek segítségével
A müanyag cső meg ugye müanyag érzete van ha megfogod, megkopogtatod:)
#3 persze, ha látom, akkor már el tudom dönteni szerintem.
A baj inkább az, hogy minden cső falon belül fut. Ami látszik, azok csak a szanitereknél a bekötések, de ott is ahogy látom, maga a cső a falban fut. Próbálom fotózni mit látok és beteszem.
Kb. 35-40 éves a ház, szóval gyanítom, hogy vagy réz vagy acélcső van. Szeretnénk Kpe-re felújíttatni. Majd a vizes biztos okosabb lesz, mint én, csak gondoltam, hátha valahogy én is meg tudom nézni. :)
Az első kép alapján, a házban lévő vezeték tuti nem ólom.
A falikorong széle látszik, szerintem nem acél a vezeték.
Vagy réz vagy 5 rétegű.
Az első képen 1 kis rozsda látszik közvetlen a falnál a kimenetnél a külső menetnek, így én meg a horganyzott vasra tippelek!
Az ide beletekert sárgaréz kb"-s könyök, meg golyóscsap (és a többi utána) meg fiatalabb beszerelésnek tűnnek(ez max 20éves lehet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!