Hogyan tudnám megállapítani, hogy a szobai termosztát rossz vagy a szerelő nem kötötte rá a cirkóra? -Beretta Junior, mechanikus termosztát-
Feltételezed róla,hogy nem kötötte rá?
A termosztát tulajdonképpen egy kapcsoló.
A kazántól jövő(kéteres,dupla szigetelt kéne)vezetéket ha kiszereled a végét a termosztátból,és összeérinted/tekered a két vezeték véget,a kazánnak "mennie" kellene!
Nem tudhatom,külső hőmérséklet-érzékelő lett-e rákötve?
V I G Y Á Z Z !!! A termosztát a kazánból kijövő 220v-ot!!! kapcsol(a Baxi legalább is biztosan,szerintem a Beretta is).Tehát:a vezeték vége RÁZ!!!
Mielőtt szereled,a kazánt ÁRAMTALANÍTSD!,és a vezeték végeit szigeteld le.
A másik! A kazán áramellátásánál a villásdugót NEM szabad megfordítani,fordítva bedugni,arra figyelj!
A termosztátot egy multiméterrel ellenőrizheted,ha a szobahőmérsékletnél magasabbra állítod/tekered rajta a hőmérsékletet---zárt áramkört kell mutatnia,ha alacsonyabbra---nyitottat.
Köszönöm a válaszokat.
Vettem egy új termosztátot, kihívtam a villanyszerelőt.
Megvan a baj a két drága cirkószerelő nem kötötte rá a cirkóra a termosztátot. Hétfőn kihívom a cirkósokat is.
Vajon garanciába megcsinálják, vagy megint kiszállási díj, óradíj és egyéb költségeket felszámolnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!