Sütő-főzőlapot hogy kell választani?
Egyszerűen teljesen hülye vagyok ehhez. Tavaly csináltattunk egy új konyhabútort körben, asztalossal.
Eredetileg úgy volt a gáztűzhely marad simán a helyén, de aztán azt beszéltük meg, hogy ott bőven van azon a falon hely beépíteni egy sütőt és egy főzőlapot, a pultot meg a szekrényt le is szabta rá az asztalos még akkor.
Na most meg kellene venni a sütőt főzőlapot, de nem értem hogy működnek.
Van ott egy konnektor lent, ezt a beépített sütőt bedugják a konnektorba és úgy épitik be? Egy darab konnektor van.
Illetve van ott egy gázcső, amire most jelenleg a tűzhely rá van kötve. A gáz főzőlapot arra lehet ugyanúgy bekötni?
A villanyszerelő azt mondta nem ajánlja hogy mind a kettő elektromos legyen, mikor kicserélték a hálózatot mert csak 32 amper van, szerinte nem jó ha a kettő egyszerre megy. Na meg egy konnektor van csak ott.
Valaki magyarázza el kérlek hogy vannak ezek a beépíthető cuccok?
-Igen az elektromos sütőnek elég egy konnektor (bár mást már arra nem tennék).
-A főzőlapnak elég lehet 32A simán. Ez attól függ mennyire sok egyéb fogyasztó van még a hálózaton. Sőtt az új főzőlapokban már lehet limitet is beállítani. Ilyenkor lehet, hogy nem engedi az összes zónát használni, vagy csak bizonyos fokozatig, de az áramot nem veri le.
-Főzőlapnak viszont nem elég a konnektor, semmiképpen. Külön fix bekötés, 4-6 mm2 vezetékkel (a gyártó leírása szerint)
-A gáz bekötésére elég sok szabály van. Erről mindenképpen kérdezz meg egy szerelőt.
A gáztűzhelynek van sütője, a tetején meg lehet főzni. Minek ezen felül még bármilyen elektromos kacat a konyhába?
Én biztos nem raknék be elektromos főzőlapot meg elektromos sütőt, ha ott a gáztüzhely. Egyrészt még egy plusz problémát csinálsz saját magadnak, másrészt a fűtőszálas hőfejlesztő elektromos készülékek jóval gazdaságtalanabbak mint a gázüzemű hőfejlesztő készülékek.
Gázzal átlagosan kb. harmadáron főzhetsz-süthetsz. Az elektromos melegítő óriási hőtehetetlenségéről és az ebből fakadó járulékos hőveszteségekről nem is beszélve.
Tudom,nagy divat manapság pl. az elektromos légkeveréses sütő, mindenki ilyet akar, de nem ér annyit mint amekkora a népszerűsége vagy a dicsérete...
Írtam: elektromos sütős akarok és gáz főzőlapot
Ez a gáz sütő förtelem, alul éget, felül nem sül, szárít, semmit sem lehet benne normálisan megsütni, elektromos sütőben ismerőseim olyan jókat sütnek
#13 Hát ez érdekes. Mi már 20 éve egy MORA gáztüzhelyt használunk, eddig minden nagyon jól megsült benne. Mindenféle hús, hurka, halak, torta, sütemény, pogácsa, fánk, zserbó, almáslepény, hatlapos, kókuszkocka, dióskifli, bejgli, piskóta, burgonyalepény, stb. Rendszeresen van sütés, még oroszkrémtorta is volt...
Nem értem, neked miért nem jó a gáztűzhely.
Azt aláírom, a hőmérséklet pl. pontosan nem állítható be, de kitapasztalható mit hogyan...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!