Miért van az hogy a nem fizikai munkát végzők mikor kihívnak egy "szakit" akkor sokkalják azt a pénzt amit a munkájáért kér?
Most azokról beszélek akik valami irodai munkát végeznek, esetleg még diplomások is! És mikor közli velük a kömüves, vízszserelő stb... hogy neki napi 40 ezer a munkadija azt ők sokkalják?
Ilyenkor ők miből gondolják hogy ez sok?
Főleg azok sokkalják az ilyen munkadijakat akik amugy lenézik a szakmunkásokat, fizikai melósokat.
Ha lenézi a kömüvest és sokkalja a napi 40 ezret, akkor miért nem csínálja meg magának, ha már akkora nagy penge hogy diplomája van?
Szerintetek ezek az irodisták miért nézik le a szakmmunkás embereket(szakikat) és miért sokalják a jövedelmüket?
"Miért van az hogy a nem fizikai munkát végzők mikor kihívnak egy "szakit" akkor sokkalják azt a pénzt amit a munkájáért kér?"
Kezdjük ott, hogy ez a mondatod simán csak provokatív általánosítás.
ad1 Nem fogja feltétlenül mindenki sokallni a munkát.
ad2 Nem csak a "gonosz irodisták" sokallják a munkát hanem adott esetben a kétkezi jó munkásember is.
Még két dolgot tegyünk hozzá:
Nyilván azért hív az ember SZAK embert mert egy normális világ úgy működik, hogy mindenki azt a munkát végzi amihez ért. Pont ezért SZAK munka.
Most az, hogy valamiért sokallom az árat nem jelenti azt, hogy "ingyen" munkát várok el.
Egy liter tejért is sokallnék kiadni 1.000 Forintot, amikor megkapom 400-ért is ugyanazt. De ettől még nem akarom ingyen kapni.
Hol találtál te olyan kőművest (villanyszerelőt, burkolót, festőt, tetőfedőt stb.) aki 40 ezerért egy napot (ez az én értelmezésemben 8 órát jelent) dolgozik? Ha ilyen lenne, azt nem sokallanám.
De azt, amikor mondjuk a 3 fős brigád (ebből 2 szakmunkás, 1 segédmunkás) kijön egy 2 napos munkára 800-900 ezerért, azt igen.
Nem értem, hogy találjátok ti meg ezeket a méregdrága szakikat?!
Mi egy panelkonyhát újítottunk fel nemrég. Új burkolat a falra, festés, stukkó, bútor felújítása plusz egy új, egyedileg gyárott fiókos szekrény, új tűzhely és hűtő. Ez az egész került anyaggal, munkadíjjal, mindennel együtt 950 ezerbe. És szép munkát végeztek!
Nem csak a nem fizikai munkat vegzok sokalljak.
Az emberek azt gondoljak hogy amit kifizetnek a munkara az mind a zsebbe megy. Kell belole adoznia(akkor is ha te nem kertel szamlat) anyagot megveszi, szerszamokat megveszi es folyamatosan csereli oket mert kopnak, tonkremennek, elhagy parat, ellopjak, stb. Autot kell fenntartania, tankolni, biztositast fizetni. Az anyagert el kell menni es az is ido es penz.
Aztan sok olyan is van amikor elmennek felmerni ingyen, majd nem kapjak meg a munkat, szoval ingyen kocsikaztak, meregettek, szamolgattak. Ezt ki fizeti meg nekik?
A hazak is dragak megis valaki megveszi oket, masok meg csak sirnak mert sokba kerulnek.
Ugyan ez van az ilyen szolgaltatasoknal.
Van az a szint, amikor inkább megcsinálom magamnak, azt legalább tudom, hogy jó lesz.
Túl sok "szakember" munkáját láttam már...
Valaki írt itt 40ezret 1 napra, hát azt nem sokallnám, 8 éve sem sokalltam.
De egy 50m2 lakás tisztasági festésére (nem kell glettelni) elkérni 600e-t szimpla lehúzás.
Egyedül megcsinálom 3 nap alatt munka mellett... És akkor rendesen maszkolok és takarok, nem úgy mint a legtöbb kontár "szakember"
Aláírom, hogy vannak, akik mindent sokallnak az anyagáron felül, és szeretnék, ha a szaki max óránként ötezerért megcsinálna mindent. Úgy vannak vele, hogy örüljön annyinak is, mert az is duplaannyi, mint a megrendelő egyórányi fizetése. Nem látnak bele, mennyi költsége van a vállalkozónak a bevételéhez mérten.
Egyébként nemcsak diplomások csinálják ezt (a kérdezőnél befigyel egy kis értelmiségi-utálat vagy komplexus), hanem alacsonyabb végzettségű sori munkások is ugyanúgy.
De azért hozzá kell tenni, hogy bizony sokszor valóban pofátlanul vastagon fog az a toll, ráadásul összecsapott, kontár, redvás "jóvanazúgy", "nincs kedvem, örüjjé' hogy b@sztam vele valamit" munkáért...
Sajnos nincs a homlokukra írva, hogy melyikük végez lelkiismeretes munkát és melyikük nem (sőt az sem, hogy melyikük tök hülye, és melyikük gondolkodik kicsit többet is annál,
mint hogy "felrakom a csempéket a falra"), pedig szívesen megfizetném a jó munkát, de le azért ne húzzanak. Ha valamire a 400 ezres munkadíj elfogadható, akkor bánja tököm, kérjen 5-600-at, hogy ne érezze magát alulfizetve. De ne 1 milliót kérjen már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!