Miért van az hogy a nem fizikai munkát végzők mikor kihívnak egy "szakit" akkor sokkalják azt a pénzt amit a munkájáért kér?
Most azokról beszélek akik valami irodai munkát végeznek, esetleg még diplomások is! És mikor közli velük a kömüves, vízszserelő stb... hogy neki napi 40 ezer a munkadija azt ők sokkalják?
Ilyenkor ők miből gondolják hogy ez sok?
Főleg azok sokkalják az ilyen munkadijakat akik amugy lenézik a szakmunkásokat, fizikai melósokat.
Ha lenézi a kömüvest és sokkalja a napi 40 ezret, akkor miért nem csínálja meg magának, ha már akkora nagy penge hogy diplomája van?
Szerintetek ezek az irodisták miért nézik le a szakmmunkás embereket(szakikat) és miért sokalják a jövedelmüket?
Ilyen nincs.
Aki normális áron dolgozik, azt nem sokallom. Pont most volt nálam egy kisebb javítás. Teljesen reálisnak gondoltam az árat, nem tartottam soknak. Ráadásul mindig pontosan jöttek, gyorsak és szakszerűek voltak.
Viszont vannak nagyon elszállt áron dolgozók. És az elég kellemetlen, ha közben meg nem pontosak, nem megbízhatóak.
Mint ahogy az irodai dolgozók, úgy a szakmunkások sem mind ugyanolyanok. Van közöttük mindenféle.
Ez sajnos azért van, mert szarok az átlag bérek… sokan diplomával nem keresnek úgy mint amit néhány nap alatt egy szaki elkér, és ők nem látják át, hogy abból mennyi az ami valóban megmarad a szakinál…
Dolgoztam kint svájcban, hollandiában és new yorkban is, ezeken a helyeken ahol jóval magasabb az átlagbér mint nálunk, sosem tapasztaltam ezt, simán megértették miért annyi az ennyi…
Itthon viszont mikor egy diplomás keres havi 350et és én azt mondom neki az általa megálmodott előszobabútorra, hogy anyagár 1.3millió, munkadíj 700, és 60% előleget kérek, akkor sajnos sokszor vannak nagy pislogások… aztán kér még 5szakitol árajánlatot mire rájön, hogy én egyedül dolgozom és ennél olcsóbban nem lehet kihozni…
Mert annyi eszük van mint egy wc gurigának.
A bölcsészek miatt fog a világ elpusztulni... semmit nem tesznek hozzá az élethez, csak fogyasztják az erőforrásokat, nekünk meg nekik kell dolgoznunk és hallgani hogy mi kerül ezen ennyibe. Egy izzót nem tud kicserélni, de sokszor még felismerni sem. De én vagyok a drága. :D
5 nap munkáért senki sem sajnálna 180ezer Ft-ot hármas.
Mi kis lakás (36 nm) festésére kaptunk ilyen 800 ezres ajánlatokat, burkolatokkal együtt 3.5 milliót. 3 éve.
Lehet utánunk csinálni!
Normális szakik évekig tanulunk, utána gyakorlatot szerzünk másik szakik mellett (fizetünk érte!). Folyamatosan képezzük magunkat, tanuljuk az új technikákat, az új anyagokat, Figyeljük a változó szabályozásokat, szabványokat.
Egyszemélyes vállalkozásként intézem a könyvelést, kocsi dolgait, anyagbeszerzést, és a többi.
Villanyszerelésnél te csak a kapcsolót meg a konnektort látod. Azt hogy mögötte mi van és az miért úgy van arról már fogalmad sincs. Fel sem tűnik, hogy éveket, évtizedeken át üzembiztosan működik a lámpád, a mikrosütőd, a tv-d, ha bedugod egy konnektorba. Eszedbe sem jut sosem, hogy de jó hogy az a villanyszerelő ilyen jól megcsinálta 10-20-30 éve, mert csak be kell dugnom valamit és megy. Ja és közben nem gyújtja fel a házat a kimelegedő villamos kötés, nem ráz meg senkit a villanysütő vagy a bojler.
Ezt kell megfizetni!
Én is köpködhetnék, hogy miért kell fizetnem az iTuneson, mert "az csak egy zene". De a zenész is tanulja a szakmáját, van hozzá tehetsége és én hiába ismerem a hangsorokat, sosem fogom tudni a billentyűket úgy lenyomni egymás után mint ahogy ő. Kifizetem a zenéjét, mert megérdemli, mert jól csinálja.
Aki nem hajlandó megbecsülni a másikat, a másik munkáját, attól az élet úgyis visszaveszi a sápot. Megcsináltatja olcsóbban, aztán 1-2 év múlva megint meg kell csináltatnia, meg aztán megint és megint és megint és a 3 diplomájával nem jön rá, hogy 5x annyir költött rá mint ha korábban megcsináltatta volna egy "drága" szakival normálisan.
egy idős nő kérte, hogy ragasszam fel azokat a csempéket, amit a múlt évben egy kőműves ragasztott fel, de leestek..a város másik felén lakott, engem a j munkám miatt ajánlottak...sokallta amennyit kértem látatlanba..
összepakoltam, és elmentem hozzá. megkértem jöjjön le az utcára a kocsimhoz, mutatnék valamit. lejött és megmutattam mi is van a buszomban, ami nélkülözhetetlen egy kiszállás esetén. álmélkdott,azt hitte egy statyorral megyek, busszal..hát nem. na ezéert is drága minden, no meg a mapei anyag.
aztán kértem, hogy engem ne hívjon többé, van a környéken sok jó szakember.
hogy mi a tanulság? hogy a szakember csak úgy zsebredugott kézzel megcsinálja a csemperagasztást, ráadásul szarért-hugyért..
hát nem.
mert elfelejtik a megrendelők hogy a szaktudást, benzint, szerszámokat és az adókat ők fizetik ki.
Íme egy vicc erről:
Az elromlott kocsit senki nem tudja megjavítani, hiába viszi gazdája szervizből szervizbe. Végül egy szerelő vállalkozik, hogy majd ő...
Fölnyitja a motorház tetejét, kettőt rácsap kalapáccsal a motorra, s csodák csodája, a kocsi úgy megy, mint új korában.
-Köszönöm, mivel tartozom?
-Kétezer forint, uram.
-Mit? Ezért a két ütésért?
-A két ütés csak tíz forint, uram. A többit azért kapom, mert tudom, hová kell ütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!