Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Nagy a pára a fürdőben, hol a...

Nagy a pára a fürdőben, hol a hiba?

Figyelt kérdés

Van egy 5x10-es fürdőszoba. Ebben van egy wc, csap és egy fürdőkád. A kád oldalám paraván.

A kád felőli részén a falon delap van, míg a paslón egy linóleum.

A fürdő végén az udvarra megy ki egy cső, mire egy X-mart Cata-C elszívó van szerelve.

Hogy legyen levegő utánpótlás, ezért az ajtó fölé is vágtam egy lyukat, hogy a nappali felől jöjjön a levegő.

Valamiért a linóleum alatt állt a víz, ezért felszedtük, de azóta se találjuk hogy honnan kerülhetett oda.

A páratartalom szinte folyamatosan 80-90 százalék alatt van.

A delapot lekentem már kőbalzsammal is, hátha fürdés közben ráfolyt víz miatt magas a pára, de ez sem oldotta meg.

A nappaliban 50-60 százalék a pára, tehát ha bekapcsol a ventilátor, akkor nyilván ezt a páratartalmú levegőt szívja be,.de ennek ellenére a pára ugyanolyan magas.

Ha kinyitom az ajtót, megy a ventilátor és esetleg a légkondicionáló is, akkor hosszú idő után lemegy 60 százálékra.

Valakinek van ötlete, mit lehetne kezdeni, hogy legalább egy 60-70 százalék között legyen?

2023. júl. 16. 19:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Nincs ablak."

Egy "egy 5x10-es fürdőszoba" ablak nélkül? Egészen hihetetlen, hogy egy 50 négyzetméteres helyiségnek nincs ablaka. Vagy valamelyik tájékoztató adat elírás. Melyik?

2023. júl. 17. 10:52
 12/14 A kérdező kommentje:
Bocsánat. Elírtam. 5*2 méter. Ablak nincs, csak egy szellőző, amiben az elszívó ventilátor van.
2023. júl. 18. 12:21
 13/14 A kérdező kommentje:

Itt egy grafikon:

[link]

2023. júl. 18. 12:23
 14/14 A kérdező kommentje:
Amúgy hol lenne érdemes mérni a párát? A kimenő résznél a ventillátornál? Esetleg lenn valahol?
2023. júl. 18. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!