Nagy a pára a fürdőben, hol a hiba?
Van egy 5x10-es fürdőszoba. Ebben van egy wc, csap és egy fürdőkád. A kád oldalám paraván.
A kád felőli részén a falon delap van, míg a paslón egy linóleum.
A fürdő végén az udvarra megy ki egy cső, mire egy X-mart Cata-C elszívó van szerelve.
Hogy legyen levegő utánpótlás, ezért az ajtó fölé is vágtam egy lyukat, hogy a nappali felől jöjjön a levegő.
Valamiért a linóleum alatt állt a víz, ezért felszedtük, de azóta se találjuk hogy honnan kerülhetett oda.
A páratartalom szinte folyamatosan 80-90 százalék alatt van.
A delapot lekentem már kőbalzsammal is, hátha fürdés közben ráfolyt víz miatt magas a pára, de ez sem oldotta meg.
A nappaliban 50-60 százalék a pára, tehát ha bekapcsol a ventilátor, akkor nyilván ezt a páratartalmú levegőt szívja be,.de ennek ellenére a pára ugyanolyan magas.
Ha kinyitom az ajtót, megy a ventilátor és esetleg a légkondicionáló is, akkor hosszú idő után lemegy 60 százálékra.
Valakinek van ötlete, mit lehetne kezdeni, hogy legalább egy 60-70 százalék között legyen?
Ha nem használjátok a fürdőszobát és előtte 60% volt a páratartalom pl. akkor nem nagyon kéne magától sokkal feljebb mennie.
Nem lehet hogy valahol van szivárgás? Vagy a wc öblítésével lehet talán valami. 80% páratartalom környékén nem kéne víznek állnia, sőt még 90%-nál se mcsapódik le a víz, az már 95% felett fordul elő szerintem.
Nekem nem fürdőben máshol volt 95% felett folyamatosan a páratartalom (gyakran 98-99%) ott már lacspódott a víz, de a földön ott sem állt tócsában.
Páramentesítők vannak, de ha ekkora a pára az nem hiszem hogy megoldás lenne. Ami már normálisan tud működni az drága, ami olcsó az meg szar.
Nekem is volt a fürdőben penész, gondolom a pára miatt, azt lekezeltem azóta zuhany után nyitva hagyom az ajtót.
Ha 90%-os a pára bent ott valami nem okés szerintem, de nem vagyok kőműves, nem tudom hol tud bejutni olyan folyadék ami nem tud távozni.
Lehet valami lakásépítésben járatos embert kéne keresni azzal beszélni.
Fürdő ajtóra vágtál lyukat ok. De a lakásba tud valahol beáramlani levegö kintről?-ablakszellőző?
A szobából csak akkor tud levegőt szívni.
Azóta a linóleum alól eltűnt a víz, vagy nem?
Szennyvízcsőből is lehet szivárgás.
Lehet, vagy alapvető logikai bukfenc. Az ajtó aljára szoktak lyukat vágni, hogy kvázi alulról felfelé történjen egy átszívás keresztben. Nekem a fizika azt mondaná, hogy jelenleg csak a felső 30-40 centit szellőzteted aktívan, vagy mit tudom én milyen magasra szerelted a dolgokat, a maradék légtérből pedig kicsapódik a pára. Szintén azt mondaná a logikám, hogy rá is teszel egy lapáttal, hiszen felül, kívülről szív hűvösebb levegőt, ami egyrészt a felső rétegből lehet kihúzza a párásat, de le is csapja egy jó részét, hiszen tudjuk a levegő rétegződési elvét hőmérséklet szerint.
Amúgy lehet hülyeséget beszélek, nem vagyok légtechnikai szakember.
Másik tippem: nem lehet, hogy a lakás egyéb részein is magas a páratartalom?
Harmadrészt nyáron amúgyis nehézkesebb a szellőztetés. A mi fürdőnkön van ablak, de állandóan 70% körüli a páratartalom akkor is, ha 12 órája nem használtuk a fürdőt. Nehezebben szellőzik most át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!