Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Milyen túlfeszültség elleni...

Milyen túlfeszültség elleni eszközt válasszak?

Figyelt kérdés

Felújítás alatt állunk, nemsokára elérkezik a villamos hálózat cseréje. Három fazis van a házban, 3x16A. Ez a túlfeszültség elleni eszköz megfelelő lenne?

[link]

2023. júl. 10. 05:44
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
Jó lesz, de anélkül se aggódnék. Nekem nincs ilyesmim, de sosem volt probléma az 50 év alatt, mióta a hát épült, amiben élek.
2023. júl. 10. 06:55
 2/27 anonim ***** válasza:
*ház :-)
2023. júl. 10. 06:56
 3/27 A kérdező kommentje:
Nálunk az elmúlt tíz évben kétszer volt villámcsapás az utcában. Több hűtőszekrény, televízió, számitógép, internet modem/rooter tönkre ment. Mi megúsztuk egy modem cserével, de lehet a következőnél nem leszünk ilyen szerencsések, ezért szeretnék valami védelmet.
2023. júl. 10. 07:09
 4/27 A kérdező kommentje:
Ezt az eszközt milyen keresztmetszetű vezetékkel kell bekötni? (A villanyóra és a fi-relé között 10mm2-es vezeték van. Utána már csak 2,5mm2-es vezetékek vannak a 10A-es biztosítékokhoz.)
2023. júl. 10. 07:13
 5/27 A kérdező kommentje:

Megtaláltam a gyártó oldalán, min.4mm2, max.35mm2.

[link]

2023. júl. 10. 07:18
 6/27 anonim ***** válasza:

A villám vèdelmi levezetőknek 3 fokozata van. Ha valóban vèdeni szeretnél, mind 3 fokozatot be kell èpíteni. Egyèbkènt hatástalan.

Próbálj kombináltat keresni, ahol 1-2 fokozat megvan egybe.

A bekötèst adott gyártó honlapján lèvő ajánlást kell követni mindig pontosan.

Ès legyen valóban jó, 10 Ohm alatti földelèsed ahová le lehet vezetni.

2023. júl. 10. 10:15
 7/27 anonim ***** válasza:
Obo V50, szerintem ez jobb választás lenne. Sokkal magasabb védelmi szint. Ez a belinkelt tracon eléggé fapados.
2023. júl. 10. 10:54
 8/27 anonim ***** válasza:

Szerintem ajánlatos az OBO és a biztosítók szövetsége által kiadott sillabusz szerint installálni:

[link]

Én vagy a Dehn, vagy az OBO termékeit alkalmaznám. És nem hallgatnék azokra, akik nem értenek hozzá, mint például itt a #6 első három bekezdése.

2023. júl. 10. 11:56
 9/27 anonim ***** válasza:

6# igaza van kedves 8#

T1-T2- T3 fokozat lètezik ha nem tudnád. Ès a teljes megfelelő vèdelemhez mind kell!

Az 1 ès2 fokozat sokszor van kombinálva obonál ès másnál is!

Mindegyik gyártó megadja, a saját eszközènek bekötèsèt, hogy hogyan van garantálva a megfelelő működès ès vèdelem.

Mert te jól èrtesz hozzá????

Vill szer.

2023. júl. 10. 12:21
 10/27 anonim ***** válasza:

"Mert te jól èrtesz hozzá????"

Jobban, mint te. Nézzük a mondatokat egyenként.

"Ha valóban vèdeni szeretnél, mind 3 fokozatot be kell èpíteni. Egyèbkènt hatástalan."

Először is, nem villámvédelmet akar, hanem túlfeszültségvédelmet.

Másodszor is, villámvédelemnél sem kell a három fokozat, csak akkor, ha van külső villámvédelem az épületen, vagy a betáplálás szabadvezetékes. Különben elég a 2. és 3. fokozat. Szó nincs arról, hogy ez így hatástalan lenne. :D Nézzed a linkelt OBO tájékoztatót is. :D

"Próbálj kombináltat keresni, ahol 1-2 fokozat megvan egybe."

Csakhogy azok jóval kisebbet tudnak lekezelni. Nézzed a katalóguslapokat.

"A bekötèst adott gyártó honlapján lèvő ajánlást kell követni mindig pontosan."

Nem, mert a szabványt.

2023. júl. 10. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!