Mi indokolja, hogy 35 év után lekell cserélni a 4 eres vezetéket 5 eresre?
A szerelő leakarja cserélni, mint a kérdésben leírtam. 35 éve épitkeztünk, 3 bd 3 fázisú motor és egy db 10 m hosszabitó! Nem kevés pénz, és természetesen a jó kábelek, aljzat + dugvilla.
3*16 amperes a megszakitó, és 6 db 10 amperes.
Remélem jó kategóriába írtam.
Huuúúú de durva- O-ra lepontozva: .... Ennyire retardált emberek vannak? Hmmm
kérdésre is 26 % ??? Brrr
10
Niért ne müködne a Fi relé 1 földeléssel és 3 fázissal???
Mit mondot a szerelő? A szerelő gondolom mondot valami okot miért kell cserélni.
Ehhh... nehéz nem szakmabelinek elmagyarázni ezeket a dolgokat, úgyhogy meg sem próbálom. Főleg a stílusod miatt nem...
A lényeg, hogy illene kicserélni. A villanyóránál van földelés? Ha nincs, oda is ki kell építeni.
Új törvény? Mondjuk igen.
Ha van kisgyerek, unoka, akkor mindenképpen építtesd át a rendszert! Vagy ne engedd oda őket a gépek közelébe!
14
"Ha van a motoron csillag-delta inditás, akkor kellene a nulla. Csillagban lekapcsolna a fi-relé."
Csillag kapcsolásban ugyan úgy möködik a Fi-relé, mitől kapcsolna le csillagban?
"Meg esetleg ha szétég a védövezető kötése, és a motor testzárlatos lesz, akkor áramütés érhet."
Ezen semmitse változtat a nulla, vagy hogy segitene a nulla?
15
Nem csak laikusok vannak itt, úgy hogy nyugodtan megprobálhatód.
16. Igazad van, nem kell nulla, nem tudom, mért rémlet úgy, hogy kell.😅
Arra gondoltam, hogy a nulla helyet védöt köti a csillag pontba, akkor a védő kötése is szétéghet.
Jól van hülye vagyok.
Mi hiányzik? Nulla, vagy védőföldelés?
Ha az utóbbi,.akkor igencsak sürgős lenne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!