Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Építőanyag Romániából?

Építőanyag Romániából?

Figyelt kérdés
Lakásfelújításban vagyunk benne és 8 db. beltéri ajtót és pár dolgot (csempe, laminátpadló, festék, stb.) hoznék Romániából. Tekintettel arra, hogy Romániai is EU-s, így lehetséges vámolás és adózás nélkül? Vagy köteles vagyok ezek után bárminemű járulékot fizetni?

2023. jún. 10. 15:38
 1/5 anonim ***** válasza:
60%

"így lehetséges vámolás és adózás nélkül? "

Határon nem engednek át semmit számla nélkül.

2023. jún. 10. 20:04
 2/5 A kérdező kommentje:
Természetesen a bolti számlákkal gondoltam.
2023. jún. 10. 20:43
 3/5 A kérdező kommentje:
Helyesbítenék, a bolti nyugtákkal* együtt gondoltam.
2023. jún. 10. 20:48
 4/5 anonim ***** válasza:
63%

[link]

Mostanában nem szoktam járni a határon, de egy építőanyaggal felpakolt kisteherautót tutira félreállítanak.

Építőanyagokról kell számla, továbbá a magyar nyelvű teljesítmény nyilatkozat.

2023. jún. 10. 21:06
 5/5 Majatom ***** válasza:
49%
Én konkrétan egy utánfutón hoztam át 70 m2 járólapot, meg egy másik alkalommal egy sarokkádat, meg 5-6 zsák csemperagasztót. A határon a kutya nem kérdezte, hogy mit hozok. Csak a személyit, meg a forgalmikat kérték. Elég sűrűn járok át bevásárolni, meg tankolni. A raktérrel, tehát nem ülésekkel rendelkező kisbuszok hátsó ajtaját is csak azért nyittatják ki a határőrök, hogy nincs-e benne valaki. A szállított áru nem érdekli őket.
2023. jún. 12. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!