Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Miért van az, hogy a legtöbb...

Miért van az, hogy a legtöbb étterem mosdójában olyan a csap, ami alig ér be a kagylóba?

Figyelt kérdés

Sosem fogom megérteni, mire jó az, hogy a mosdókagyló széléhez kell dörzsölnöm a kezemet, mert indokolatlanul rövid a csaptelep szára. Ha mondjuk a fej kialakítása olyan lenne, hogy nem teljesen függőlegesen folyatja a vizet, hanem néhány fokkal döntve, már az is előny lenne, de ez így elég bosszantó, és nagyon kevés kivétellel szinte mindenhol ilyenre csinálják. Ez valami szakmai dolog? Vagy használhatatlan szettben vásárolva olcsóbb? Vagy mi jelentősége van?

Legutóbb egy étteremben csak úgy tudtam kezet mosni, hogy a víz fele a csap körül kötött ki.

2023. jún. 5. 11:14
 1/9 anonim ***** válasza:
62%
Hogy csak kezet tudjál mosni.
2023. jún. 5. 11:59
 2/9 anonim ***** válasza:
60%

Nemcsak éttermekben, hanem ha magadnak veszel, eleve nagyrészt ilyenek a mosdócsapok. Ahogy a konyhai csapok meg olyan mélyen vannak, vagy úgy lelógnak, hogy nehogy már alá lehessen tartani egy edényt, és elmosogatni.

Én sem értem, ki az a barom, aki ezeket így találja ki.

Fürdőszoba csaptelepből még van a magas, íves fajta, olyat tettem a konyhába. Kérdezte apósom, hogy miért mosdócsap van a konyhában, mondtam neki, hogy azért, mert a konyhai csapok konkrétan nem alkalmasak a konyhai használatra.

Amit az egyes ír, az igaz lehetne, de igazából ha valaki nagyon meg akarja mosni a tökét vagy bármit, akkor így is beteszi a mosdókagylóba, és kézzel rálocsolgatja a vizet.

2023. jún. 5. 12:30
 3/9 A kérdező kommentje:
#2: igen, nekem is olyan van otthon a fürdőszobában még az előző lakó által. Mini csap, hatalmas kagyló, a kezemmel együtt meg minden kézmosás során mosogatom a kagyló túlfolyó nyílását...
2023. jún. 5. 14:00
 4/9 anonim ***** válasza:
52%
Vannak már megfelelő konyhai,fürdő szobai csapok is,Nagyon sok változatban.Le kell cseréltetni a régit.
2023. jún. 5. 14:05
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az, hogy “csak kezet tudjál mosni”, nem arra irányul, hogy ne tudd ott mosni az intim tájékaid, vagy a hajad.

Ezekből inni sem lehet normálisan, ami egy vendéglátóhely szempontjából teljesen logikus.

2023. jún. 5. 17:13
 6/9 A kérdező kommentje:

#4: tudom, ezt csak úgy mellékesen megjegyeztem. A kérdés fő témája továbbra is az éttermi wc-kre vonatkozik :)

#5: ahogy a mosakodást, úgy az ivást is meg lehet oldani, mert tudsz tölcsért csinálni a kezedből, amiben összegyűjtöd a vizet, és iszol, amennyit akarsz.

2023. jún. 6. 12:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Valóban tudsz tölcsért csinálni a kezedből, habár pár általam látogatott helyen akkor is hozzáér a kezem a kagylóhoz, szóval a higiénia, már ha ebben az esetben egyáltalán mondható ilyen, szintén kilőve.

2023. jún. 6. 13:05
 8/9 anonim válasza:
Azért, hogy ne tudj róla palackot tölteni és inkább vegyél ásványvizet.
2023. aug. 9. 00:48
 9/9 A kérdező kommentje:
#8: ez nem lehet indok, mert ha beljebb lógna a csap, de mondjuk ugyanolyan alacsonyan lenne, akkor sem tudnék róla könnyen palackot tölteni, de kézmosásra alkalmasabb lenne. (Egyébként tapasztalatból mondom, hogy rövid csapnál is lehet vizet tölteni akár másfél literes palackba is.)
2023. aug. 19. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!