Közvetlen környezetedben mennyi embert érint a lakhatási szegénység, rossz lakáskörülmények?
A Habitat for Humanity által kutatott valami, de pl. a saját oldalukon nem találtam erre pontos infót, hogy mégis mit tartanak ők ennek.
De pl. egy HVG-s cikkben ezeket hozták fel, szóval gondolom aki ezekbe a kategóriákba beleesik azokat érinti a lakhatási szegénység:
"Az Eurostat adatai szerint 2020-ban a magyarok 20,4 százaléka élt olyan lakásban, ahol beázott a tető, nyirkos vagy penészedő volt a fal.
7,7 százalék mondta azt, hogy a lakhelye túl sötét.
A lakosság 1,5 százaléka még mindig olyan helyen élt, ahol nincs sem zuhanyzó, sem fürdőkád, sem vízöblítéses WC.
2019-ben, a válság előtti utolsó évben a magyar háztartások legszegényebb ötödének közel a 15 százaléka az összes jövedelme több mint 40 százalékát költötte a lakhatásra.
A társadalom legszegényebb ötöde ugyanekkor a jövedelme 38, a második legszegényebb ötöd pedig a 20,2 százalékát költi el a hitelek törlesztésére.
A legalsó jövedelmi ötödben a háztartások közel 40 százaléka kizárólag szilárd tüzelővel fűt, amelyre a rezsicsökkentés nem vonatkozik."
Meg ahogy néztem eurostatnak is vannak ilyesmi mutatói és ott számít az is, mennyire túlzsúfolt egy egy lakás vagy akár az is ha épp felújítás alatt áll egy része.
Ismerőseim többsége az én megítélésem szerint nem esik ezekbe a kategóriákba bele, de igazából azt hogy mennyi hitelük van vagy épp mennyit fordítanak a házuk fenntartására a jövedelmükhöz képest olyan amit nem tudok pontosan, szóval akár lehetne az is, hogy olyan személy akiről én azt gondolom, hogy jól él beleesne az ilyen kategóriákba.
Ha konkrétan rossz minőségű házakat, lakásokat nézek akkor szerintem csak 1 ilyen szomszédunk lenne, de kb. ő is a saját igénytelenségének köszönheti ezt, nem hiszem hogy őt mondjuk meg kéne menteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!