Mennyibe kerül egy 120m2-ház átvezetékelése rézkábelre 5 szoba, meg spájz és fürdő, és a 3-fázisú villany bevezetése?
Ha kell, akkor nem a klíma miatt, mert a H tarifát csak akkor engedik, ha teljesen elkülönült áramkörön vannak a klímák. Tehát ha le lenne cserélve a mostani alukábal rézre, akkor sem mehetne rá a klíma.
Nekem is 50 éves MMFal kábelek vannak, a műanyagszigetelése, ha nem kap napot, kb. örökös. Amivel gond lehet - de nem biztos hogy van -, azok a kötések, a mai igényeknek nem megfelelő keresztmetszet és a védővezető esetleges hiánya.
Köszönöm a választ!
És a 80-éves aluminium vezeték,ami nem műanyagba. hanem ruha szövetbe volt tekerve,az nem jó már gondolom?
Melléképületen még az van.
Átvezetékeslés díja az méret utám megy, mekkora vezetéket kell cserélni?
#15 Nyilván mondjuk, hogy villanyszerelőként a saját malmodra hajtod a vizet, mert nem romlik sem az alumínum vezetőképessége, sem az MMfal szigetelés szigetelőképessége. (Utóbbi azt jelenti, hogy nincs szivárgó árama, simán fel lehet tenni a fi relét) Amit tudott régebben, azt most is tudja, ha a kötések jól lettek megcsinálva és utólag nem lettek bolygatva.
Nekem egy olyan lakásom van, ahol van egy hozzáépített rész réz vezetékekkel meg egy régi MMFal alumíniummal szerelve. Nemrég méregettem a feszültségesést a lakás különböző konnektoraiban, és pont az új részen a nagyobb. (Mert az új konnektorok másfeles rézvezetékkel lettek bekötve, figyelmen kívül hagyva a lakáselosztótól való jelentős távolságot.)
#14 ugyanez már nem mondható el a kátrányos ruhaszövetbe tekert vezetékről, párás környezetbe kerülve annak van szivárgóárama.
>Átvezetékeslés díja az méret után megy, mekkora vezetéket kell cserélni?
-Az anyag nyilván. A munkadíj meg attól függ, hogy vannak-e és megfelelőek-e a régi védőcsövek vagy vésni kell újakat, szóval hogy mennyi munka van vele, illetve mik a pótlólagos igények. Jellemzően az egykori 1-2 áramkör (kismegszakító) helyett felújításkor jóval többet szoktak kialakítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!