Milyen konnektort tud befogadni 4mm2 vezetéket?
Fix bekötesi pont kell, vagy ioari dugalj.
A sima háztartási konnektor csak 16A, amihez nagyon bőven elég a 2.5mm2.
A főzőlap biztos, hogy fix bekötéses, nem konnektoros.
A mosógép, mosogatógép meg megy sima konnektorról, amibe max 2.5mm2 tudsz bekötni
Főzőlapnak külön 6os van. Ezt azért gondoltam 4essel mert a mosogatógép és a villanysütő nem kis fogyasztású, és nem akartam nekik csak egy 2,5 el lejönni. 2,5 van a konyha másik körén ahova mikró lesz meg kávéfőző stb.
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat.
Sehogy se volt értelme beraknod 4-est! Gondold már végig! Semmi mást nem kell tégy, mint összeadni ezek teljesítményét!
Nem eggyel kellett volna odaállni nekik, hanem külön-külön áramkörrel! Ezt ki mondta, ki javasolta, honnan szedted ezt az infót, hogy ez így jó lesz? Egy 2.5-essel a sütőnek, egy 2.5-essel a mosogatógépnek és bár a mosógépnek elég volna egy 1.5-es is, hisz ált. 10A, de nem árt annak is odaállni egy 2.5-essel, hátha a jövőben cseréled szárítósra! Most azt hagyjuk, hogy úgy sz-r ahogy van, de pl. ha 20-al biztosítod a 4-es vezetéket, akkor a 20-as bizti le fog oldani, ha egyszerre használod pl. a mosogatógépet és a sütőt! Volt értelme? Ezzel az erővel lehetne ott egy nyamvadék 2.5-es is, 16A-al biztosítva, semmivel sem vagy beljebb a 4-essel!
Keresztmetszetet nem volna szabad csökkenteni biztosítás nélkül (ezért ajánlották, hogy tégy fel egy biztosítótáblát, de annak sincs igazából értelme az esetedben), ha a 4-es vezetéket 20A-el biztosítod és tudvalévő, hogy ennél többet nem fogyaszt egyik készüléked sem, akkor túlterhelni nem tudod a vezetéket akkor, ha ezt a három dugaljat külön-külön lehúzod 2.5-es vezetékkel a 4-es vezetékig és ott kötöd össze kvázi "csillagpontban", azaz nem sorolod a dugaljakat, így a 2.5-es vezetéket sem tudod túlterhelni és a 4-est sem, de attól még ilyet nem lehet csinálni, szakmailag helytelen és egyébként is, mint írtam teljességgel értelmetlen attól a pillanattól, ha egyszerre két készüléket is használsz!
Úgy szar ahogy van! Húzd ki a francba a 4-est és húzz be három 2.5-es áramkört, ha nem fér be, nem én javasoltam, de húzz be csak 1 védővezetőt és azt sorold, ha már nem tudod, akkor véssél, bonts, mert ez így a büdös életben nem lesz használható, élhető, ha elvárásod az, hogy egyszerre egynél több készüléket is használhass!!!
Mosogatógép mögött nem fér el fali csatlakozás, remélem azzal legalább tisztában vagy. Mosogatógép dugalját mindig úgy szokták megoldani, hogy az átkerül a mosogatótálcához, ha a mosogatótálca a mosogatógép mellett van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!