Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Milyen konnektort tud befogadn...

Milyen konnektort tud befogadni 4mm2 vezetéket?

Figyelt kérdés
Obiban voltam,azt mondták,hogy az már ipari dolog és náluk olyan nincs. Kinézet nem számít,szekrény mögött lesz mosogatógépnek,hűtőnek,villanysütőnek. Főzőlapnak külön vezeték megy. Szóval gondolom a 4mm2-es el fogja bírni ezt a 3 tárgyat.20as kismegszakítóval biztosítva.
2023. máj. 7. 19:27
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A konnektor csak 16 Amperig működik és olyannal is kell biztosítani. Ha külön vezezék megy a felsorolt eszközöknek, a 20-as megszakítót cseréld annyi 16-osra amennyi eszköz kell és mindegyik végére tegyél egy sima konnektort.
2023. máj. 7. 19:33
 2/10 A kérdező kommentje:
Ezt nem egészen értem. Új vezetéket már nincs lehetőségem behúzni. A megszakítót ki tudom cserélni 16osra. De viszont ha a konnektorokat meg sorolom egymásba 2,5 el akkor nem sok értelme volt beraknom a 4mm2 vezetéket :(
2023. máj. 7. 19:39
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
Mondjuk, ha már nem értesz hozzá ráguglizhattál volna, hogy nincs értelme 4-est húzni
2023. máj. 7. 19:49
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Külön áramkör lenne a legjobb ezeknek. De ha mindenképpen olyat akarsz, amit írtál akkor ipari dugaljaknál kell szétnézni.
2023. máj. 7. 19:49
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Fix bekötesi pont kell, vagy ioari dugalj.

A sima háztartási konnektor csak 16A, amihez nagyon bőven elég a 2.5mm2.

A főzőlap biztos, hogy fix bekötéses, nem konnektoros.

A mosógép, mosogatógép meg megy sima konnektorról, amibe max 2.5mm2 tudsz bekötni

2023. máj. 7. 19:57
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja hogy csak egy drót van? Akkor a végre teszel egy megszakítótáblát és elosztod 5x16-ra, így összesen mehet 20 A a 4-es vezetéken, ami ott továbboszlik 2,5-ösökkel a berendezéseknek. Csak férj hozzá ha valami leveri.
2023. máj. 7. 19:59
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyet értek, a 6-os a legjobb megoldás.
2023. máj. 7. 20:00
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
#6: igen ez jutott eszembe nekem is, ez lenne a legjobb megoldás.
2023. máj. 7. 20:01
 9/10 A kérdező kommentje:

Főzőlapnak külön 6os van. Ezt azért gondoltam 4essel mert a mosogatógép és a villanysütő nem kis fogyasztású, és nem akartam nekik csak egy 2,5 el lejönni. 2,5 van a konyha másik körén ahova mikró lesz meg kávéfőző stb.

Köszönöm szépen a hasznos válaszokat.

2023. máj. 7. 20:04
 10/10 anonim ***** válasza:
56%

Sehogy se volt értelme beraknod 4-est! Gondold már végig! Semmi mást nem kell tégy, mint összeadni ezek teljesítményét!

Nem eggyel kellett volna odaállni nekik, hanem külön-külön áramkörrel! Ezt ki mondta, ki javasolta, honnan szedted ezt az infót, hogy ez így jó lesz? Egy 2.5-essel a sütőnek, egy 2.5-essel a mosogatógépnek és bár a mosógépnek elég volna egy 1.5-es is, hisz ált. 10A, de nem árt annak is odaállni egy 2.5-essel, hátha a jövőben cseréled szárítósra! Most azt hagyjuk, hogy úgy sz-r ahogy van, de pl. ha 20-al biztosítod a 4-es vezetéket, akkor a 20-as bizti le fog oldani, ha egyszerre használod pl. a mosogatógépet és a sütőt! Volt értelme? Ezzel az erővel lehetne ott egy nyamvadék 2.5-es is, 16A-al biztosítva, semmivel sem vagy beljebb a 4-essel!

Keresztmetszetet nem volna szabad csökkenteni biztosítás nélkül (ezért ajánlották, hogy tégy fel egy biztosítótáblát, de annak sincs igazából értelme az esetedben), ha a 4-es vezetéket 20A-el biztosítod és tudvalévő, hogy ennél többet nem fogyaszt egyik készüléked sem, akkor túlterhelni nem tudod a vezetéket akkor, ha ezt a három dugaljat külön-külön lehúzod 2.5-es vezetékkel a 4-es vezetékig és ott kötöd össze kvázi "csillagpontban", azaz nem sorolod a dugaljakat, így a 2.5-es vezetéket sem tudod túlterhelni és a 4-est sem, de attól még ilyet nem lehet csinálni, szakmailag helytelen és egyébként is, mint írtam teljességgel értelmetlen attól a pillanattól, ha egyszerre két készüléket is használsz!

Úgy szar ahogy van! Húzd ki a francba a 4-est és húzz be három 2.5-es áramkört, ha nem fér be, nem én javasoltam, de húzz be csak 1 védővezetőt és azt sorold, ha már nem tudod, akkor véssél, bonts, mert ez így a büdös életben nem lesz használható, élhető, ha elvárásod az, hogy egyszerre egynél több készüléket is használhass!!!

Mosogatógép mögött nem fér el fali csatlakozás, remélem azzal legalább tisztában vagy. Mosogatógép dugalját mindig úgy szokták megoldani, hogy az átkerül a mosogatótálcához, ha a mosogatótálca a mosogatógép mellett van.

2023. máj. 8. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!