A fali aljzatokba nem férnek be a konnektorok, hogy lehet megoldani? Mitől lehet?
Figyelt kérdés
Fél éve kicseréltettem alu vezetékek miatt rézre a villany vezetékeket. Új fali aljzatokat raktak fel a konnektoroknak. Kétszer is jeleztem, hogy nem férnek be a konnektorok az új aljzatokba sehová. Úgy értem iszonyatosan nehéz bedugni és kihúzni belőle. Azt válaszolták majd idővel használt során kitágul és könnyebben belemegy. Azóta se megy be! Elosztókat vettem és nagy nehezen bedugtam a fali aljzatba és az elosztókba dugom a konnektorokat. Csak már elegem van belőle. Miért nem megy be a konnektor a faliba? Rossz minőségű aljzatokat rakhattak fel? Vagy manapság az összes ajzat ilyen? Villanyszerelő megtudja csinálni, hogy használhatók legyenek a felszereltek, vagy ki kell cseréltetni az összeset?2023. márc. 7. 17:09
1/11 anonim válasza:
Vannak olyanok amik túl szűkre lettek gyártva.
Nyílván olcsóbb volt mint az itthoni szabvány szerinti.
(Sajnos én is belefutottam ilyenbe és egyszerűen komoly fizikai erő kell hozzá, hogy használjuk.)
2/11 anonim válasza:
Legalább jó a csatlakozás, nem melegszik ki a laza csatlakozás miatt.
3/11 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
Belinkelnél egy fotót a konnektorról?!
Lehet, hogy gyerekzár van benne...
mint ebben:
4/11 anonim válasza:
Most nem értem. Mi nem megy be a falba? A dugvilla vagy a konnektor?
5/11 anonim válasza:
nem "gyerekzáras" aljzat?
amiben műanyag lapka takarja a lyukat, amikor nincs semmi beledugva?
azoknál folyamatos.nyomás mellett billegtetve tudod bedugni a dugvillát.
ha csak nyomod, akkor kb úgy kell beletaposni, és idővel elinis fog törni.
6/11 anonim válasza:
És ha nem egyszerre nyomod a dugvillát a gyerekzáras dugalja, hanem ferdén, akkor nem megy.
7/11 anonim válasza:
Nálam is -sajnos- van itthon két ilyen konnektor is ami nem gyerekzáras és mégis alig megy bele a hajszárító villásdugója.
A hármaselosztóé viszont könnyedén megy bele.
8/11 A kérdező kommentje:
Nem gyerekzáras. Kilehet valahogy lazítani, hogy használhatók legyenek, vagy készüljek arra, hogy az összeset cseréltethetem le?
2023. márc. 9. 14:14
9/11 anonim válasza:
Szét kell szedni és a szorítórugót meg kell tágítani fogóval, vagy le kell szedni a hüvelyekről.
10/11 anonim válasza:
#9: aztán legközelebb nézni ahogy porszívózás közben kigyullad a ház...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!