Milyen 80L bojlert tennétek fel nappali áramra, 2 főre cirkó helyett?
Tuudoom, minden fogyasztási igénytől függ és ezt lehet, hogy nehéz is lenne előre megmondani - amit viszont sikerült kb. meghatározni, hogy kettőnkre a 80L elegendő lehet, s, ha esetleg jönnek családtagok, akkor nekik is jutna elegendő mennyiségű víz. Ami fontos, hogy a gázcirkó megadta magát, ami a melegvizet csinálta, a fűtésért pedig klíma felel H tarifával. A cirkót pedig csak cirkóra tudom lecserélni, ami kb. 1M Ft. Örültem volna neki, hogy, ha a melegvizet a gáz állítaná elő, mivel nem szívesen terheltem volna tovább az áramot (pontosabban, nem szeretném túl lépni a havi 210 kWh-t, s habár a klímák fűtése nem kalkulálódik a 210 kWh limitbe, nem tudom, hogy itt milyen is lesz az áramfogyasztásunk (jelenlegi helyen, ahol lakunk, havonta kb. 100 kWh -t fogyasztunk, s itt is elektromos a főzőlap/sütő is, a melegvizet viszont itt cirkó csinálja).
S egyben egy olyan bojlert terveznék, ami könnyen is szervizelhető, ha esetleg valamilyen problémája lenne.
A legjobban tetszik ez a korszerű Ariston Lydos Hybrid hőszivattyús bojler, viszont ez a legdrágább egyben, s nem tudom, hogy mennyire lenne egy ideális választás - ha netán szervizelni kellene.
A Hajdú gépekről hallottam, hogy könnyebb a szerviz, van sok alkatrész, stb., míg a többi Ariston (pl. Velis) esetében, ha nem tévedek, az alkatrészeket is nehezebb beszerezni, valamint megfelelő szerviz sincs.
Esztétikailag is jobban tetszik az Ariston, viszont egy fontos pont, hogy a házban a bojler a cirkó helyére (és nem a fürdőszobába) kerülne, a kazánház helyiségébe (ami konkrétan a földszinti fürdőszoba alatt található), így az esztétika most másodlagos pont.
A kérdés tehát: mindezek tudatában, Ti saját magatoknak, cirkó helyett milyen bojlert tennétek fel? :) (ja még annyi kritérium van, hogy mindenképp wifi-s legyen, mivel a bojler nem lesz könnyen elérhető helyen).
Köszi!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!