Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Tető felújítás: szarufatoldása...

Tető felújítás: szarufatoldása, így lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni.

A házam tetőszerkezete sajnos mára már felújításra szorul. Jelenleg pala van rajta több helyen betört, se víz, se hő szigetelés nincs. Valószínüleg nekem kell majd megcsinálnom, sajnos az ács/ szakértő munkdíjak nem olcsók.

Odáig eljutottam, hogy hogy is épül fel egy tetőt:

1. leszedem a mostani palát + lécezést (csak tetőléc van)

2. beteszek egy páraáteresztő tetőfóliát

3. ellenlécnek 5x10 centit gondoltam (talán pallóként nevezik?) ezzel kap 10cm szellőzést a tető

4. erre merőlegesen a tetőléc (asszem bramac)

5. héjazat valami cserepes lemez

Viszont problémámba ütköztem. Jelenleg a meglévő "szarufák" olyan 4x12cm-es inkább lécek. Erre rátették a tetőlécet, majd a palát.

Most nem tudom, legalább is nem úgy érzem, hogy a 4x12-es szarufákra rátűzöm a tetőfóliát, majd rögzítem az élére állított 5x10-es ellenlécet az úgy stabil lesz.

Én azért a szarufáknak olyan 10x15 cm gondolnék, ez azért stabilabban tudja (szerintem) fogadni az 5x10 centit.

Vagy keressek valahol ugyan ilyen paraméterű 4x12-es léceket és toldjam meg széltében a jelenlegi szarufákat? Úgy akkor kapok 8x12cm-et és talán stabilabb végeredményt kapok?

Köszönöm előre is a segítséget!

ma 14:52
 1/3 anonim ***** válasza:
Kihívsz egy ácsot és kérsz tőle árajánlatot, hogy mit hogyan csinálna... :D
ma 16:14
 2/3 anonim ***** válasza:
Ilyen alulról szereljünk tetőt nem fog működni, már csak azért se, mert ha kezd már a szaruzat is tönkre menni, akkor a lécezés már tutira nagyon ramaty, azt cserélni meg a héjazat bontsa nélkül nem lehet. Ha egy elhanyagolt beázás miatt cserélni kell egy-két szarufát, az amúgy máshol jó állapotú tetőn, az még belefér, de palánál ott is mókányolni kell a lécezést.
ma 16:59
 3/3 anonim ***** válasza:
Én nem ajánlom szaktudás nélkül neki állj.Főleg nem egyedül.Egyedül még ácsok sem dolgoznak ilyen munkánál.
ma 19:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!