Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Vályogház hibákban segitenétek?

Vályogház hibákban segitenétek?

Figyelt kérdés

Segitséget szeretnék kérni,mivel kb az idegösszeroppanás szélén vagyok ne oltsatok nagyon kérlek.

Tavaly vettünk nyáron egy vályogházat(pontosan nem tudom vegyes falú e),most álltunk volna neki felújitani.

Eddig ezt nem láttuk,csak most vettük észre a napokban hogy az összes szobában vizesek a falak.kb 1 méter magasságig.

Sókiválás van már a falakon.

A szobákban régi hajópadló van,alatta homok.Sok helyen kagylósodik és rohad.

Alap nincs a ház alatt.Hívtunk egy hozzá értőt,de nem tudom elfogadni hogy meg kell válnunk tőle.(ezt javasolta hogy adjam el)

Több véleményt is kérjek?

Tudom látni kell de valóban több tízmillió is lehet ennyi hiba?

Azért kérdezek ennyit mert nyilván ahányszor hivunk valakit ugrálnak az 50.000-forintok.

2023. ápr. 1. 12:07
1 2
 11/19 mindentudó99 ***** válasza:
26%
Alap és vizszigeteles nélkül mindenképp felvizesedik. A mértéke lehet változó.
2023. ápr. 2. 11:04
 12/19 A kérdező kommentje:

10-es válaszolónak

Fogalmam sincs milyen festék lehet rajta,ez nagyon régi ház.

Sajnos azt se tudom hogy tudnám meg milyen festék van rajta.

2023. ápr. 2. 12:40
 13/19 A kérdező kommentje:

11-es válaszolónak

Igen ezt már tapasztalom sajnos csak a megoldást nem tudom még mit lehetne tenni.

2023. ápr. 2. 12:41
 14/19 anonim ***** válasza:
0%

#11 Vályogházban lakom vízszigetelés nélkül és nem vizesedik a fal!

Kérdező, ajánlom ezt a youtube csatornát, rengetek vályog házzal kapcsolatos videó van rajta, többek közt ez is: [link]

2023. ápr. 2. 13:08
 15/19 A kérdező kommentje:

Ő volt kint nálunk felmérni.

Laci mondta a fent leírtakat.

2023. ápr. 2. 15:26
 16/19 mindentudó99 ***** válasza:
#14 Változóan vizes körülményektől függ. Gödörben van e vagy dombon pl. Tud e szellőzni a fal vagy nem. Stb. Volt nekem is utcaszint alatt fél méterrel volt . Vizes volt nagyon. A környék összes vize odafolyt. A mostani hazam egy része is vàlyog. Dombon van . Valamikor alá is falaztak téglával. Ez már jobb volt. De azért öntöttem alá utólag alapot és vízszigetelést is kapott. Így tökéletes.
2023. ápr. 2. 15:34
 17/19 mindentudó99 ***** válasza:
65%
Ezek szerint a nagy szakértő sem segített. De gondolom a pénzt felvette. Keress valami szakit aki ert hozzá és türelme is van . Szakaszosan alá kell papucsolni felénk így mondják. Kiássa a fal alatt kb 70-80 centi hosszban. Önt betonalapot terít szigetelőanyagot visszafalaz teglával . Aprólékos munka olcsó se lesz. Vagy megcsináljátok magatok.
2023. ápr. 2. 15:51
 18/19 A kérdező kommentje:
17 es írhatok neked privátban?
2023. ápr. 2. 16:44
 19/19 mindentudó99 ***** válasza:
Igen
2023. ápr. 2. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!