Vályogház hibákban segitenétek?
Segitséget szeretnék kérni,mivel kb az idegösszeroppanás szélén vagyok ne oltsatok nagyon kérlek.
Tavaly vettünk nyáron egy vályogházat(pontosan nem tudom vegyes falú e),most álltunk volna neki felújitani.
Eddig ezt nem láttuk,csak most vettük észre a napokban hogy az összes szobában vizesek a falak.kb 1 méter magasságig.
Sókiválás van már a falakon.
A szobákban régi hajópadló van,alatta homok.Sok helyen kagylósodik és rohad.
Alap nincs a ház alatt.Hívtunk egy hozzá értőt,de nem tudom elfogadni hogy meg kell válnunk tőle.(ezt javasolta hogy adjam el)
Több véleményt is kérjek?
Tudom látni kell de valóban több tízmillió is lehet ennyi hiba?
Azért kérdezek ennyit mert nyilván ahányszor hivunk valakit ugrálnak az 50.000-forintok.
Az egy dolog, hogy megcsináltatod például a lemez besajtolásos szigetelést, de attól még a szobák padlójában ugyan úgy nem lesz vízszigetelés.
A háznak ugyan úgy nem lesz alapja, koszorúja, ugyan úgy nem lehet hőszigetelni.
Annak tényleg nem sok értelme van, hogy ma ráköltesz 5-10 milliót, aztán 5-10 év múlva ugyan ott tartasz, mert amikor megépült, már akkor egy tákolmány volt.
Sajnálom a helyzetet.
Gondolom azért mondta, hogy add el mert többe kerül rendbe rakatni mint amennyit ér. Hívj ki másik szakembereket és kérd ki az ő véleményüket is.
elmondásod alapján alá kell alapozni, víz szigetelni, régi vakolatot leverni, lekezelni a téglákat újra vakolni, új padozat. Simán 10 millió körül mozog a rendbe tétele. De ahogy írtad is csak úgy lehet pontosan meghatározni ha személyesen felvan mérve.
#9 Sikerült megállapítani hogy milyen festék van a falakon?
Vályog falakon kizárólag páraáteresztő mészfesték lehet, ellenkező esetben fölvizesedik, bedohosodik a fal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!