Fél liter Szavo vagy hipó 2-3 liter falfestékbe mehet?
A ház egyik sarka (2-3 négyzetméter) nagyon keményen lepenészedett a silány szellőztetés miatt.
Nem sokára egyébként is festenénk az egész házat, a penészes részre nyilván nem mennék rá csak úgy natúrba falfestékkel. Szóval gondoltam, hogy kimérek 2-3 liter festéket, és öntök bele Szavot vagy hipót (szerintem a hipó is megteszi).
Utána megvárom még megszárad, és megyek rá a rendes már végleges réteggel.
Jó megoldás lehet ez így?
Ahogy írják.
Először kend le a falat hipóval, tisztítsd le a penésztől - majd hagyd megszáradni.
Utána fesd le!
A festékhez külön lehet venni penészedésgátló adalékot. De el kell keserítenem téged, hiába. Megpróbáltam, semmi haszna nem volt, csak többe került a festés miatta és ugyanúgy megjelent a penész újra.
Talán még a mészfesték az ami jó lehet. Most kell majd újra festenünk - pont mert megint előjött mindenhol a penész - és megpróbálkozom a mész alapú festékek valamelyik változatával, hátha annak jobb lesz a hatása. Csak vigyázni kell, hogy abból jó minőségű festéket vegyen az ember, pár éve a párom hozott egy olyat a pince festéséhez ami darabos volt és szörnyen rossz volt festeni vele, foltos is lett a felület. De a penészedés ellen tényleg jó volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!