Aljzatkiegyenlítő kifehéredett, bizonyára a sok simogatástól (5,5 liter víz/zsák, előírás szerint, erősen korlátozottan terült magától). A kifehéredett részt le kell-e szedni, vagy tapad-e reája a flex ragasztó?
Alapozás megvolt, 3-szorosan hígított Ceresittel, egy rétegben. De nem sajnáltam...
Nem mindenhol fehéredett, inkábbcsqak ahol sokat maceráltam. meg maradtak benne egyenetlenségek is, 5..7 mm max. a teljes felületre nézve.
Egy helyen Youtube-os videón azt írták, hogy több vizet adtak hozzá, 5,5 helyett egy-másfél literrel többet. na ezt nem akartam megpróbálni, még utólag sem gondolom - miért írtak 5,5-öt a zsákra, ha jó a több is??
Van rossz tapasztalatod a Ceresittel? Nekem a kezemre és az ablaküvegre remekül tapad. A betonra is. Amúgy nem nekem írták a hígított csemperagasztót.
Mekkora az erkélyed? Nekem 6 x 6 m a helyiség. Akkorán kicsit nehezebb a vízszintet beállítani, meg a terülésnek is nagyobb tere van, a belső súrlódás ekkora távolságon jobban akadályozza.
Nem az a lényeg, hogy milyen a tapasztalat, hanem, hogy az nem mélyalapozásra van kitalálva és nem úgy szívódik be a felületbe ahogy egy mélyalapozó, ami olyan mint a víz. Ezzel a beton nedszívását nem akadályozod meg, és itt ez a lényeg.
4-5 ezer forint egy 5 literes kannával, és bőven elég még esetleg a falakra is, mivel 2-3x-osan higíthatóak
Egyébként 6x1 méteres az erkélyem, és annyira vacakul volt valamikor lebetonozva, hogy 6 zsák önterülő ment rá. Minden irányban ferde volt . A vízszint beálításánál van egy jó módszer amit én is használtam. Lézeres vízszintező segítségével kis tappancokat kell leragasztani, , és akkor az ember látja, hogy az adott helyre mennyi önterülőt kell önteni.
https://www.youtube.com/watch?v=evKwMjK562s
https://www.youtube.com/watch?v=QvQJ6HGDygQ
Nekem is ilyen szépen folyt, és utána elég volt csak tüskés hengerrel áthengerezni.
Ez a Ceresit nem alkalmas?
(ez a fénykép helye, de nem tudom idetenni, miért? A címke felirata: Ceresit diszperziós alapozó/nedvszívó felületek előkészítésére/aljzatkiegyenlítés, festés és tapétázás előtt)
Akkor mire való?
A lézer és a tappancsok megvoltak. Nagyjából a terülés is, csak aprajából nem. Tényleg lehet, hogy jó lett volna kétszer letapadóhidazni a terítés előtt, ez kiderül majd a maradék felhasználásánál.
Az ajánlott videók Baumitról szólnak, de nem akartam elhinni, hogy a Sakret (Interproject) annyira pocsék lenne, inkább csak nem csinál reklámvideót. Azért (is) olcsóbb. Meg mindenhol ott van, akkor meg nem lehet annyira selejt, mert viszik. Csak a titok nincs ráírva...
És még valami: ez cement alapú anyag. Akik a több vizet írták a videókban, azok talán nem hallottak a víz/cement tényezőről. Szomszédom, aki jóval korábban építkezett, most tavasszal mutatta/mondta, hogy feljött egy padlólap a konyhájában, javítani kell. Vajon miért?
És a végére a tréfa: ha elterül, akkor miért kell több szintező pontot letenni? Egy medencében elég egy helyen bejelölni a szintet, a víz magassága mindenhol akkora lesz.
Mint fentebb írtam, a pogácsázás megvolt.
Most kisebb felületen (90 x 90 cm)ismét megpróbáltam az Interprojectet, kétszeres Ceresit alapozással.Terelgettem, piszkáltam, de csak nem lett jobb.
Következő dobás a Baumit önterülő lesz, 3 x 2 m helyiségben. És ha jobb, akkor itt fogom méltatni az Interprojectet.
A pogácsázással az volt a bajom, hogy ráterült az anyag, akkor lehúztam, de a lehúzóléchez feltapad, nem olyan, mint amikor a betont simítom. Vagyis nem tudom úgy lehúzni, mint a betont, és amikor a pogácsára tettem a szintezőlécet, az vagy az anyag fölött volt, vagy felhúzta magához az anyagot, azaz nem tudtam a szintet ellenőrizni. Az 5..7 mm hiba így könnyen összejött.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!