Futes klimaval. Vagy tudtok ajanlani mast?
A hazba nincs gaz bevezetve
3 helyisegben (nappali, 2 haloszoba) padlofutes van (elektromos, infra film)
A konyha, ebedlo, futes
Arra gondoltam, hogy beszereltetek egy olyan klima berendezest, amihez egy kulteri egyseghez tobb belteri egyseg is tartozik, igy az egesz hazban lenne futes.
Nyilvan a jelenlegi elektromos rendszer ezt mar nem birna el, tehat azt is boviteni kellenne
Vagy van esetleg mas javaslat?
Benyújtasz egy H tarifa igénylést.
Kiépítteted egy vill.szerelővel.
Felszerelteted a klímákat.
Az messze van a "többmilliótól".
"Az messze van a "többmilliótól"."
3 klíma telepítéssel 7 számjegy, főleg ha dual klímáról van szó.
Ehhez jön még a mérőhely kialakítás, mivel bele kell nyúlni, a normál mérő doboza is szabványos kell hogy legyen. Szóval villanyra is nyugodtan számolj egy fél miliót. Ott tartasz hogy másfél.
Kinek mi a többmillió, de számolni szerintem így érdemes.
2 éve a 8kw-os kültéri multi split 2db 2,5 kw1db 3,5 kw-so beltérivel került volna 900000-ba. Gree volt az biztos, de akkor még nem tudtam mi az eltérés a optimalizált és a fűtő klíma között, így a 900000-es csak optimalizált dual kompresszoros volt megnövelt felületű hőcserélővel. Bár állítólag ez is bőven elegendő lett volna. A csövezésre kaptam 3x78000-es árajánlatot, ebbe benne volt a beltéri kondenz víz elvezetése is. Ehhez jött hozzá a 3x40000 szerelési díj. Multikímáknál valamiért drágábban fog a klímás ceruzája... Hőszivattyú esetében pedig sokszorozódik az összeg.
+20000 ft lett volna a hókonzol.
A 3 fázisos A+H szekrényt 560000-ért rakták le, amire majdnem 6 hónapot vártam mire megérkezett rendeléstől számítva (2022.06). 50000-ért kábelezték be a H tarifát a házba.
Végül csak 1 klíma lett, de gázkazán a fő fűtés.
Szóval kb 1 éve nekem multi klíma +H tarifa 1.884.000 Ft-ba került volna.
Ebből az összegből kijött 1 db midea all easy pro 3,5 kw, H tarifás szekrény (jelenleg nincs kihasználva), Immergas Zeus 25 tárolós gázkazán.
Ha a kazán elpusztul valószínűleg hőszivattyú lesz az utódja, talán addigra normális áruk lesz (~10év múlva). A napelem miatt a klímára nem érdemes használni a H-t.
3 hónapig klímával fűtöttem és nekem nem jött be, fájt tőle a fejem. Már teljesen meghülyültem, mert nem tudtam mitől lehet (doki sem), aztán elindult a kazán, és elmúlt a fejfájásom.
Utólag jól döntöttem, sokan vannak akik érzékenyek a klímára, ezzel nem lehet mit tenni. És addig ezt nem tudja senki, amíg nem él ilyen klímával fűtött házban.
3 klímát szereltettünk be H tarifával, 2 hónapja, 71 nm a ház, viszont muszáj volt a 3 klíma a 3 szoba elosztása miatt. A 3 szobaba került 1-1 klima, 2 szoba a konyha-étkezo részre nyílik. A fürdőben pedig egy elektromos van, furdes elott van bedugva 5 percre.
1.500.000 ft volt a vége, a h tarifával, kialakítással, villanyszerelő munkadíjakkal egyutt.
Elvileg egy klíma 40nm befűt. Nekem azt mondta a klímás srác, hogy akkor tud jol működni, ha megfelelő a szigetelés, ablak, ajto, plafon, meg legyen a ház leszigetelve. Nalunk ezek mind adottak voltak, mert most volt a házon egy komplett felújítás.
Maximálisan elégedett vagyok eddig vele, anyagiak tekintetében es teljesítményben is .
24 fokra van veve, kellemes es egyforma meleg van az egesz házban :)
7!
3 db kültéri van a 3 beltérihez?
Neked milyen fajta klímáid lettek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!