Régi vízcső mennyire lehet strapabíró?
Nem túl strapabíró és ha párszor már félrekapattad soha nem lesz egyenes.
Ami marad, hogy menettömítővel jól körbetekered és talán nem fog csöpögni.
Előfordul, hogy elbarmolják a menetet és akkor az életben nem lesz többet egyenes. Ez egy szivattyúnál 1-2 bar-nál a kertben még el is megy, de egy többszörös nyomásnál ivóvízhez, nem az igazi.
Nézzed meg a csapot belülről, meg van e sérülve a menet. Ha van másik bármilyen hasonló méretű idomod, akkor próbáld betekerni, egyenes lesz e. Ha igen, akkor csak a csapot kell cserélned.
Amúgy a vízcső lóg ki a falból, azaz acél amire menetet vágtak? Ebben az esetben tutira a réz idom menete ment szét.
Egyébként ritka, hogy a megvágott cső lóg ki a falból, inkább az is egy réz idom. Ebben az esetben az is sérülhetett és egyébként meg akkor nem a régi víz cső a kérdés.
Teflon szalagot hagyd, loctite 55 a jó. Ne spórolj vele.
De ha ferde, akkor hagyd a fenébe, az akkor sose lesz már jó.
Ha nagyon nem megy, hívj valakit aki ért hozzá. Nem bonyolult szakma, de kell a tapasztalat.
Annó én is így kezdtem. Sógorék megcsinálták a fagy csapot. Szivárgott. Befostunk és hívtunk vasárnap szakit aki 30e-t megcsinálta. Azóta kitanulgattam és én csinálom anyagárban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!