Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hogy találom meg hol folyik a...

Disconation28 kérdése:

Hogy találom meg hol folyik a vízcső?

Figyelt kérdés
A víz órától a pontig, ahol a vezeték a lakásba bemegy van 14 méter. Elzárom a lakásban a főcsapot, és az óra csak forog, tehát valahol kilyukadt a cső,egy hét alatt kb 28 m³ víz folyt el.Hogyan találom meg hol van kilyukadva, ha kb 5 m hosszan járda alatt van?

2022. júl. 30. 16:44
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Vízórától indulva elkezded feltárni a hibát, vagyis kiásod a csövet. Ha ott nem találod felvered a betont.
2022. júl. 30. 17:10
 2/10 anonim ***** válasza:
81%
Dehogy kell felbontani mindent, elektroakusztikus méréssel és kamerával meg lehet találni a szivárgás helyét.
2022. júl. 30. 17:19
 3/10 anonim ***** válasza:
Általában a vízműveseknek van jelző műszerük.Ha ilyen nincs,akkor szakaszolgatni kell,kutató gödröket kell ásni .Aztán a talaj nedvesség is jelezheti közeledsz e a híbához .
2022. júl. 30. 18:01
 4/10 mindentudó99 ***** válasza:
67%
És miért keresed? Ha egy helyen lyukas gondolom rozsdás az egész. Kijavítod jövőre folyik máshol. Egy az egyben cserélni kell kpe csőre. Én ezt tenném.
2022. júl. 30. 18:13
 5/10 anonim ***** válasza:

Egy hét alatt 28 m3 víz, és nem egyértelmű hol a hiba?

Pedig még csak eső sem esett máig.

2022. júl. 30. 18:16
 6/10 A kérdező kommentje:
A cső 25mm-es polietilén. Tehát a rozsda nem eszi meg. Kb 20éve van a földbe, 1 m mélyen vezetve.Bármennyire hihetetlen is, sehol nem látszik a veszteség. Bele is furtam a nyomvonalba az 50 cm-es fúróval, de még igy sem volt sehol nedves a föld.
2022. júl. 30. 18:38
 7/10 anonim ***** válasza:

Akkor zárd el az óránál, amíg tuti nem használjátok és jelentsd már be a szolgáltatónak (mert legalább jóváírást kaphastz, még ha nem is az ő dolguk megjavítani). Aztán hívjál valaki akit megnézni, vagy ásd fel amíg tudod.

Ez rengeteg víz ahhoz, hogy ennyit töketlenkedj vele...

2022. júl. 30. 18:41
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha van csatlakozás, vagy idom a rendszerben én ott kezdeném a keresést.
2022. júl. 30. 19:46
 9/10 A kérdező kommentje:
Van csatlakozás. Ott is kezdem holnap.
2022. júl. 30. 20:13
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem egy pince beállásnál lévő KPE T-idom repedt el. Úgy vettem észre, hogy a pincében a cső mellett elkezdett csepegni a víz. Addigra már több mint 100 m3 elfolyt és felülről nem látszott semmi.
2022. júl. 31. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!