Ez a parketta jó ár/érték arányú?
A kérdésem arra irányul hogy nyáron lesz egy kis újítás. Ezt a parkettát láttam az OBI-ban, már most előre megtudok venni mindent, csak kérdés hogy megéri-e. Nyáron nem szoktak drágábbak lenni, vagy alapjáraton az infláció miatt drágább lesz addig vajon?
Tehát hogy érdemes most megvásárolnom, mint nyáron?
Ez a 4 699 Ft / m² ár szerintetek jó ár? Vagy ez drága?
Bocsi teljesen vakon vagyok ezekkel, sose vásároltam ilyesmit. Csak van hogy látok 3 ezerért is, valahol 6 ezerért. Szerintetek érdemes most, vagy várhatok vele nyárig?
Előre is köszi a válaszokat!
Kereskedelmi célú helyiségekbe (üzletekbe) a 32-es biztos, hogy nem való, ez mondjuk egy süket duma, de 32-est azt valóban lerakhatod már nagyobb forgalmú helyiségekbe, nappaliba, előszobába, folyosóra stb.
Úgy egyébként jó áron van!
Általánosságban óva intenélek az OBI-ban vásárlástól! Hitvány, kutyaütő banda! Csak úgy lehet náluk vásárolni, hogy személyesen, kifizeted majd miután kifizetted az összes árut, még ott, helyben felbontod és megnézed egyrészt azt, hogy nem sérült-e (lamináltnál, nincs-e eltörve a nút, továbbá nem karcos-e valamelyik lap) és egyenként nézz meg minden lapot, hogy nincs-e közötte festési hibás! Ha van, azonnal cseréltetni kell! Gusztustalan módon dolgozik az OBI, ütnek-vágnak mindent, elégtelen a tárolási körülmény! Rendelni tőlük semmikép sem szabad!!! Azért sem, mert ami rájuk marad valami oknál fogva, azt postázzák helyszínre! Értsd ha mondjuk olyan termékről van szó, ami nem csomagolt, lehet közöttük válogatni, akkor amit félredob a helyszíni vásárló, azt küldik ki annak, aki rendel avagy amit kiválogatnak az online rendeléseket bonyolító raktárukban, hogy az nem megy ki a boltokba, azt azért elküldik a fuvarossal online rendelőiknek!
Láttam már sok esetben 10-12 éves lamináltpadlókat, lehetséges, hogy általánosságban javult a minőség azóta a kis és közepes forgalmú helyiségekbe szánt lamináltpadlók körében, de én amit merek ajánlani, hogy vegyél vízálló lamináltpadlót, lehet akár vinyl is, de van vízálló lamináltpadló is, ezeket nyugodtan felmoshatod kicsavart felmosóronggyal, semmi baja nem lesz, sokkal könnyebb a tisztántartásuk! Kopásállóságuk közületi, a linkeltnél egy fokkal jobb, ha hihetünk annak, amit a leírásában írnak, azaz strapabírók, próbáltam megkarcolni is, lényegesen nehezebb, mint az olcsó lamináltpadlókat! Úgyhogy az azért 6-10 ezer forint!
Ez színben hasonló (a kép nem adja jól vissza a színét), három lényeges különbség van (ok, négy, ha az árát is nézzük) 1. közületi, 2. vízálló, 3. eltérő mintázatú, így egy kicsit más az összkép, nincs annyi ismétlődés, ezáltal meglátásom szerint jobb az összkép nagyobb helyiségekben. Ezek között is vannak hibás lapok! Velem is előfordult már, és építkezéseken is tapasztaltam, hogy mással is megtörtént már, ezért ezeket is felbontani és egyesével megnézni a lapokat. Ha sokat kell felbontani, akkor sokat kell, de érdemes, mert spórolsz egy kör fuvart!
Nem rossz az ára, ennél olcsóbbat ne vegyél meg. De azt azért ne felejtsük el, hogy ez nem parketta, hanem laminált padló. A parketta fa és tudod később csiszolni, ez műanyag meg papír. Ha odafigyelsz rá, sokat kibír.
Én 10 mm vtg lamináltat vettem a hálószobákba, semmi bajuk 10+ év után se, de nem mindenhol fér el ez a vastagság ha fejújításról van szó.
Azért a diegot is nézd meg.
a 8mm még pont nem jó. hiába kopásálló, az összeillesztéseknél nem bírja a terhelést, eltörik a nut, onnantól meg recseg a padló.
10-12mm vastagságút nézzél
Régen csak 6 és 7mm volt, a 7 teljesen jó volt, megfelelően lerakva, nem töredezett. Raktam le én is.
8mm teljesen jó lesz.
pont azt mondom, hogy az alátét miatt süllyed meg az egész, hiába teljesen sik az aljzat.
a nút megfaradásához nemhogy 1-2mm, de egy tized mm is elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!