Le lehet valahogy szigetelni egy panellakás falait annyira,
hogy a szomszéd ne nagyon hallja, hogy éppen a hegedűmön
gyakorlok / játszom?
Figyelt kérdés
Nemrég kezdtem el hegedűlni és nem szeretném zavarni a szomszédokat a gyakorlásommal. Még nagyon kezdő vagyok, nem hiszem hogy kellemes élmény lehet számukra engem hallgatni. Van valamilyen megoldás, hogy a hang ne "szűrödjön" át annyira a falakon? Szordínót már vettem, de azzal valami katasztrófális a hegedűm hangja, és nem is szeretném, hogy mindig rajta legyen, úgy hallottam jobb nem hozzászokni. Előre is köszönöm a segítséget / javaslatokat!
nem olcsó, de hatásos..az obiban láttam stúdióba való hangszigetelő szivacsot..küsőre úgy nézett ki, mint egy nagy tojástartó, csak szzivacsból, melyet fel kell ragasztani a szigetelendő felületre.
A szomszéd azt sem fogja tudni, hogy létezel, miközben bátran hegedülsz.
2023. febr. 4. 05:06
2/6 anonim válasza:
Elektromos hegedűn tudnál gyakorolni fülessel és akkor csak te hallod.
2023. febr. 4. 08:08
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a javaslatokat!
1.: Esetleg neked van róla tapasztalatod, hogy valóba ennyire hatásos ez a hangszigetelő szivacs? Illetve, jelenleg parketta van lerakva a szobában ahol gyakorlok, akkor azt is érdemes volna inkább szőnyegre cserélni, vagy elegendő csupán a közvetlen szomszédfalat leszigetelni ezzel a szivaccsal?
2.: Nem vennék emiatt elektromos hegedűt, maradnék inkább a hagyományosnál. Az elektromos hegedű számomra olyan mint az istenkáromlás. :D
Ha tényleg ilyen jól szigetel ez a szivacs, valószínüleg ennél a megoldásnál maradok. Valaki esetleg próbálta már?
2023. febr. 5. 02:50
4/6 anonim válasza:
El is tudsz kotorni alkalmasabb próbahelyre, de már látom előre, hogy az se felel meg. Nem, a vékony szivacs nem sokat fog, és úgyse fogod a nyílászárókat meg a direktben átfúrt konnektorokat letakarni ilyenekkel, ahogy a szellőzőket sem, csöpp józan ész feltételezésével legalábbis. Nem baj, ha nincs kedved gyakorolni, csak ezek a plusz körök nem tudom miért kellenek hozzá...
2023. febr. 5. 07:07
5/6 anonim válasza:
A panelban a vasak vezetik a hangot. Nem tudod úgy leszigetelni pláne nem ilyen kamu szivaccsal. Előzőnek igaza van, a csövek, konnoktorok közvetlen lyukak a szomszédhoz, sőt nálunk még plusz lyukak is voltak csak úgy, akkor láttuk, mikor kibontottuk a padlót. Elektromos hegedűn ugyanúgy tudnál gyakorolni. Ha nem 4-6 éves vagy akkor már ez csak hobbi, nem kell kényeskedni.
2023. febr. 5. 08:55
6/6 Dr Sauron válasza:
Némítót kell venned.Fémből készültet.Egy akusztikus hegedűnek némítva kb.olyan a hangja,mint egy elektromosnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!