Melyik a legjobb porszívó?
Sziasztok,
Házfelújításba vagyok, sok por termelődik, kinek melyik porszívó vált be? Porzsákos, vagy porzsák nélküli? Tudnátok ajánlani? Köszönöm :D

A háztartási porszívó nem éppen a felújításokból származó finom porok felszívására való. Ide ipari porszívó kell.
A háztartási finom hepa szűrőjét gyorsan eldugítja az ilyen csiszolásokból, munkálatokból származó porok.
Iparit keress.

Igazából cél alapján érdemes porszívót szerezni.
Lehet, hogy valaki "felesleges pénzszórásnak" titulálná, de én az a fajta vagyok, aki ha valamibe belekezd, azt rendesen csinálja.
Ebből kifolyólag amikor én felújítottam a házat vásárlás után, a nagy pormennyiséghez egy ipari száraz-nedves porszívót szereztem, de mivel tudtam hogy ez csak időszakos, ezért béreltem. A mindennapi életre pedig egy normált és egy vezeték nélkülit.
A felújításkor egy Kärcher WD6PSV-30/8/22/T Renovation porszívót tudtam bérelni (a konkrét kölcsönzőcég azóta már megszűnt sajnos), 7.000/nap áron, 30.000 kaucióval. Szerintem megérte, mert abszolút jól használható volt abban az időszakban, nem egy kis háziporszívót kellett tönkretenni.
Van egy Polti Unico MCV85.
Ezt én azért szerettem meg, mert a 2200 Wattos motor ellenére nagyon csendes, van hozzá kismillió fej, és gőztisztításra is kiváló, valamilyen szinten száraz-nedves, bár ajánlott porszívóként inkább csak szárazon használni.
Ez a három-négyhetente esedékes nagytakarításhoz van, hogy mindent is le lehessen pucolni vele.
A mindennapi porszívózáshoz pedig most van nálam éppen teszten két robotporszívó, még nem döntöttem el melyik lesz a jó választás. Egy Dreame X50 Ultra Complete, illetve egy Roborock S8 MaxV Ultra.
Mindkettő automata ürítéses, felmosós, átmegy akadályokon, okosan érzékeli az akadályokat, hangvezérlésre is reagál.
Ami problémám, hogy bár a Dreame a Xiaomi almárkája, tehát biztos lehetek a megbízhatóságában, garanciában, illetve kifejezetten tetszik, hogy 4 centis akadályt is leküzd, illetve tud féloldalasan emelkedni, cserébe a hangvezérlés néha akadozik, illetve az akadályokat nem mindig érzékeli tisztán, van hogy nekimegy valaminek az oldalának aminek nem kéne, összetörte az egyik állótükröt.
A Roborock szintén a Xiaomi-hoz tartozik, de nem közvetlenül az ő tulajdonuk, így a garancia és elérhető alkatrészek kapcsán vannak kérdőjeleim, de a hangvezérlés tökéletes, mindent nagyon jól felismer (átmozgatás után is, újratérképezés nélkül), a törékeny dolgokat felismeri és vagy nagyobb távolságban kerüli el, vagy nagyon lassan közelíti meg, a sepregető fej kinyújtása a sarkok eléréséhez egy nagyon nagy plusz pont, illetve hogy automatikusan visszamegy egy második felmosásra arra a területre amit nem érzékelt tökéletesnek.
Szóval ezt a kettőt még tesztelgetem és próbálgatom.
Emellett, egy Proscenic P16 van még mindennapi használatban.

Alkalmasnak alkalmas, csak kicsit overkill. Ágyúval verébre.
Az ipari porszívók többségének:
- több, mint 8 kg (csak a géptest) a súlya;
- több, mint 80 dB a zajszintje; nehezen mozgatható;
- a kényesebb dolgokhoz (kanapé, finom szőnyeg, egyéb kényes kárpitok) még a leggyengébb fokozata is erős, sérülést okozhat az anyagon.
#2 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!