Bejárati ajtó egyedi méretben?
Nem tudom mekkora ajtó lehet amit 3 zsanér nem bír el.
De van más megoldás is,azért van a kőműves,hogy a normál ajtó beépítse a nagyobb nyílásba .
3-as, pont ez a lényeg. Nem akarok normál ajtót! Nem akarok falaztatni, hanem nagy ajtót akarok.
4-es, az ajtó nyílása 270 cm magas, és 140 cm széles. Jelenlegi megoldás szerint van egy 110 cm széles ajtó, és mellette egy 30 cm széles fix elem, nem tudom annak mi a neve, de fix, nem nyitható, csak a 110 cm-es ajtó nyílik. Az ajtó magassága 200 cm, felette pedig a maradék részen üveg, bevilágító ablak van. Utálom ezt az oldalsó fix részt is, meg a bevilágító ablakot is. Szeretnék egy teli ajtót az egész nyílásba. Márcsak azért is, mert alapból 4 méteres a belmagasság, lépcsőházban meg 7 méter, tehát simán elbírja a ház, sőt inkább ezt kívánja. Az az érdekes, hogy külföldön láttam én már 6-8 méter magas ajtókat is, ha meg súlyról beszélünk, akkor gondoljunk csak a bankok széftermeire... A páncélszekrény óriási ajtaja több száz kg. Itthon meg valamiért mégsem lehet ilyet készíteni. Tényleg azt nem értem, hogy akkor miért hirdetik úgy magukat ezek az ajtósok, hogy gyártanak egyedi méretben is ajtót, ha ez egyszerűen nem igaz?
Nem nem akarják, hanem extra mérete miatt nem mernek rá garanciát vállalni. Valamint a szokásos és meglévő anyagokkal dolgoznak, aminek vannak határai. Extrém esetbe tapasztalat hiánya miatt kérdéses.
(Biztonsági ajtó rögzítést talán a fal sem bírná el, és daruval kellene beépíteni; arról mondj le.
Inkább felújítást, átalakítást kérj, az praktikus, keress erre szakcéget.
Próbálkozz régi épület felújításoknál, régi berházaknál ha látsz ajtót
Na, akkor már értjük, ez nem egyszerű bejárati ajtó, bocs. Az oké, hogy ajtó, meg bejárnál rajta, de a bejárati ajtó nem ez.
Nekem most fognak csinálni egy ajtót akkora nyílásba, ami 240 magas. Nem vállalták, csak úgy, hogy bevilágítóval fedik a felső 40 cm-t, az ajtó pedig 200 cm magas lesz. Azt mondta a cég, ők megrendelik, beépítik, de a gyártó nem vállal garanciát a 2 méter fölötti nyílóra, úgyhogy ha ragaszkodom hozzá, akkor megcsinálják, csak én vállalom a felelősséget. Én nem is akartam erőltetni, ők kezdtek el magyarázkodni. Természetesen semmi szükségem 2 méternél magasabb ajtónyílásra, úgyhogy bevilágító lesz fölötte.
Nekem ilyet nem mondtak, hogy nem vállalnak rá garanciát. Alapból nemet mondtak.
Azért furcsa nekem, mert ha megnézek egy régebbi, 70-es évekbeli filmet, akkor rengeteg óriási ajtót szoktam látni ezeken a nagy hodály amerikai házakon. Tehát ha 50 évvel ezelőtt is megvalósítható volt, amióta csak fejlődött a technika, ma miért nem megoldható? Vagy gondoljunk csak a templomok ajtóira. azok sem mai darabok, és az én ajtóm meg sem közelítené a méretüket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!