Nagy valószínűséggel hol fut a falban a vezeték?
Adott a falon egy alsó, kerek szerelő-dobozfedél, és az abból kifutó vezeték
Látható még a fővezetékköteg négyzet alakú fedele (amit berajzoltam mert nem látszik rendesen). A fővezetékköteg feltételezett helyzete is be van rajzolva. Ez nem nagyon lehet más.
Kérdés az lenne, hogy a képen látható vezeték nagy valószínűséggel merre fut a falban?
Becsatlakozik felfelé a fő vezetékkötegben (ami számomra a kialakítás alapján logikátlan), vagy az alsó szerelődobozból kiindulva vízszintesen balra fut tovább a biztosíték felé?
Tehát az alsó szerelődobozból vízszintesen vagy függőlegesen fut tovább a vezeték?
Jól látom, hogy a kábelcsatorna a szerelődobozból jön, 45 fokos szögben?
Amúgy fogalmam sincs. Ki tudja, hogy 20-30-40 évvel ezelőtt annak a villanyszerelőnek mi járt a pálinkával pácolt agyában, amikor ezeket a csodákat létrehozta.
Vedd le azt a k.... doboztetőt, és megtudod!!! Vágd körbe szikével, ha nem akarod, hogy tépje a festéket is. Látni fogod, hogy abból merre indul tovább a vezeték! Valószínűleg a gégecső az alsó kerek kötődobozból fordul ki, abba pedig a felső kötődobozból jön.
Leveszed, ronda lesz, következő festéskor eltünteted a nyomokat, amit ezzel okozol. Ez ilyen! Ezért mondom százezerszer mindenkinek hogy "én nem tüntetném el a doboztetőt", "én nem glettelnék rá a doboztetőre"
Az alsó, kerek doboztetőt festéskor visszaszeded és kidobod a p....ba, és veszel egy újat, rugósat, nem körmöset, ami most van fenn, az körmös. A doboz körül síkra vakarod a rátaknyolt glettet vagy 100 réteg festéket, az új doboztetőt pofával előre, enyhén belemártod a vödör festékbe, úgy, hogy ne merüljön el benne, félreteszed megszáradni, ha kész a festés, akkor felteszed az új tetőt és ennél lényegesen esztétikusabb lesz, mint most, ahogy kinéz és mégis tudod, látod, hogy hol van és leszedhető anélkül, hogy sérülne a fal, a festék!
Akkor tegyünk tisztába pár dolgot:
1. Egyrészt az 1-nek az a .... ....! Mert hogy mérhetetlenül tapló dolog feltételezni azt, hogy nyilvánvalóan alkoholista szerelte a villanyt.
2. az nem kábelcsatorna, hanem egy gégecső
3. Fővezetéknek maximum azt a vezetéket nevezhetnénk, ami a mérőórától érkezik a lakáselosztóba!
4. nem az a logikátlan, hogy a felső nyomvonalból vannak megtámadva az alsó dobozok, hanem az a logikátlan, hogyha egyszer van egy felső nyomvonal, akkor emellett van egy alsó nyomvonal is... Falban villanyt úgy szerelünk, hogy létrehozunk egy felső nyomvonalat, és abból ágazunk le az alsó szerelvénydobozok irányába! Nyomvonalak lehetőleg vízszintesen és függőlegesen húzódnak, de tény, hogy régen előfordult, hogy vitték toronyiránt, mert nem lett volna elég hosszú a vezeték, mm, a cső stb. Azt meg kell érteni, hogy régen voltak olyan helyzetek, hogy nem volt anyag!
A logikátlan megoldások általában utólagos módosításoknak az eredménye, ekkor leginkább arra törekszik mindenki, hogy minél kisebb rombolással teljesíthető legyen a kívánalom. Amit ha nem így néz valaki, akkor utólag logikátlannak tűnhet.
A válaszok alapján feltételezhető hogy az alsó dobozból felfelé megy merőlegesen a vezeték a fő vezetékköteghez
A felső szerelődoboz azért van valazeg odébb mert addig ért el a szerelő vezetéke és ott kellett megtoldani.
Azért nem akartam leszedni a fedelet mert nehezen hozzáférhető és utána csúnya lesz. De nem tudom elkerülni.
Csak még egy kérdés:
Milyen vezetékkeresőt ajánlotok?
Ami meg is találja a vezetéket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!