Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Csak 1 konektorra lehet kötni...

Nagybikatok kérdése:

Csak 1 konektorra lehet kötni védőföldet?

Figyelt kérdés

Tudom, értem is hogy nem játék, de ha csak a mosógép konnektorából vezetem ki a vezetéket azt köthetem kint?

Milyen mélyre kell leütni a vaspálcát?

Tudom hogy írni fogjátok hogy így nem jó meg úgy nem jó, de nekem az a kérdésem hogy így "biztonságban" lennék ha mindem rendben van kötve?

2023. jan. 9. 17:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Amit te elgondoltál az semmit sem ér.

Ha jól van a villany szerelve nálad,a konnektorok minden védelemmel el vannak látva .

2023. jan. 9. 17:24
 2/13 anonim ***** válasza:
13%

"Ha jól van a villany szerelve nálad,a konnektorok minden védelemmel el vannak látva."

Attól függ, mit értünk jó alatt. Ezelőtt 37 évvel melegpadlós szobában nem volt kötelező a védővezető. Még ha jól is volt szerelve a villany.

"Amit te elgondoltál az semmit sem ér."

Tudatlanságot eláruló állítás.

Tény, hogy ilyent csak áram-védőkapcsoló egyidejű beépítésével együtt szabad csinálni.

Lefordítom a vaspálca szót magyarra: szabvány szerinti anyagválasztékból, a szabvány szerinti méretkövetelményeket teljesítő földelő és földelővezető. A földelő hosszúsága az áram-védőkapcsoló figyelembevételével lehet 2 m, melyet 80 cm mély gödör fenekére kell leverni (vagy ha lusták vagyunk gödröt ásni, akkor 3 m hosszút a földfelszíntől, de akkor a kivezetés védelme külön téma).

2023. jan. 9. 17:57
 3/13 anonim ***** válasza:
82%

2 es a "jó " meghatározásban minden bent független attól mikor tól van a lakásba áram. Ez villamoságilag fel is lehet újítva .

Nem kell másokat cikizni másokat,kihangsúlyozni mekkora tudásod van ezen a térén.

2023. jan. 9. 18:20
 4/13 anonim ***** válasza:
20%
Ne tereljünk már. Félrevezetted a kérdezőt, jószándékúan nem tételezem fel, hogy szándékosan, de nehogymár itt nekem legyen szégyellnivalóm a hozzászólásom miatt.
2023. jan. 9. 18:36
 5/13 qkker1 ***** válasza:
74%

"de nehogymár itt nekem legyen szégyellnivalóm a hozzászólásom miatt."

Pedig a bunkó stílusod, és a minimális szakmai tudásod okán kellene lennie!

Ahogy egy villanyszerelő hozzányúl egy lakás/ház/st. elektromos hálózatához, onnantól kezdve ő vonható felelősségre minden szabálytalanságért, a jelenleg érvényes, nem 35-40-50 évvel ezelőtti/ szabványok szerint. Védővezető nélküli dugalj márpedig ezek közé tartozik.

2023. jan. 9. 18:58
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, amit elgondoltál nem jó, és szabálytalan, téves védelmet ad. Teljesen más a kialakítái módja. Ugyanis nullázást építenek ki.
2023. jan. 9. 19:50
 7/13 anonim ***** válasza:
73%
6#-nàl a pont. Fi relé előtt van egy "nullázàs" az N és a PE vezető ott kell legyen szét választva. Onnan mehet tovább külön-külön a lakáselosztóba. De nem tudom a kérdezőnék milyen régi rendszer van, inkább hívjon egy villanyszerelőt. Sokszor a föld szondát sem érdemes csak úgy találomra leütni, 1 fázis vagy 3 fázis van? Milyen ott a talaj ellenállás? Mérni kell.
2023. jan. 9. 20:40
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszi. Azért kérdeztem mert nem tudom hogy lenne e értelme, de ahogy olvasom nem ez a módja. Keresek egy villanyszerelőt! Köszönöm!
2023. jan. 10. 07:40
 9/13 anonim ***** válasza:
6,7# jól írja
2023. jan. 10. 09:30
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

"Ahogy egy villanyszerelő hozzányúl egy lakás/ház/st. elektromos hálózatához, onnantól kezdve ő vonható felelősségre minden szabálytalanságért, a jelenleg érvényes, nem 35-40-50 évvel ezelőtti/ szabványok szerint. Védővezető nélküli dugalj márpedig ezek közé tartozik."

Ez egy hatalmas nagy tévedés. Nem kell javításkor átépíteni a berendezést a legfrissebb szabványok szerint.

"Kérdező, amit elgondoltál nem jó, és szabálytalan, téves védelmet ad."

Nem igaz, nem ad téves védelmet, és megengedhető.

"Milyen ott a talaj ellenállás? Mérni kell."

Áram-védőkapcsoló beépítése melett szinte mindegy, több ezer ohm is lehet.

"6,7# jól írja"

Ezek szerint... Nem írja jól. :D

2023. jan. 10. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!