Csak 1 konektorra lehet kötni védőföldet?
Tudom, értem is hogy nem játék, de ha csak a mosógép konnektorából vezetem ki a vezetéket azt köthetem kint?
Milyen mélyre kell leütni a vaspálcát?
Tudom hogy írni fogjátok hogy így nem jó meg úgy nem jó, de nekem az a kérdésem hogy így "biztonságban" lennék ha mindem rendben van kötve?
Amit te elgondoltál az semmit sem ér.
Ha jól van a villany szerelve nálad,a konnektorok minden védelemmel el vannak látva .
"Ha jól van a villany szerelve nálad,a konnektorok minden védelemmel el vannak látva."
Attól függ, mit értünk jó alatt. Ezelőtt 37 évvel melegpadlós szobában nem volt kötelező a védővezető. Még ha jól is volt szerelve a villany.
"Amit te elgondoltál az semmit sem ér."
Tudatlanságot eláruló állítás.
Tény, hogy ilyent csak áram-védőkapcsoló egyidejű beépítésével együtt szabad csinálni.
Lefordítom a vaspálca szót magyarra: szabvány szerinti anyagválasztékból, a szabvány szerinti méretkövetelményeket teljesítő földelő és földelővezető. A földelő hosszúsága az áram-védőkapcsoló figyelembevételével lehet 2 m, melyet 80 cm mély gödör fenekére kell leverni (vagy ha lusták vagyunk gödröt ásni, akkor 3 m hosszút a földfelszíntől, de akkor a kivezetés védelme külön téma).
2 es a "jó " meghatározásban minden bent független attól mikor tól van a lakásba áram. Ez villamoságilag fel is lehet újítva .
Nem kell másokat cikizni másokat,kihangsúlyozni mekkora tudásod van ezen a térén.
"de nehogymár itt nekem legyen szégyellnivalóm a hozzászólásom miatt."
Pedig a bunkó stílusod, és a minimális szakmai tudásod okán kellene lennie!
Ahogy egy villanyszerelő hozzányúl egy lakás/ház/st. elektromos hálózatához, onnantól kezdve ő vonható felelősségre minden szabálytalanságért, a jelenleg érvényes, nem 35-40-50 évvel ezelőtti/ szabványok szerint. Védővezető nélküli dugalj márpedig ezek közé tartozik.
"Ahogy egy villanyszerelő hozzányúl egy lakás/ház/st. elektromos hálózatához, onnantól kezdve ő vonható felelősségre minden szabálytalanságért, a jelenleg érvényes, nem 35-40-50 évvel ezelőtti/ szabványok szerint. Védővezető nélküli dugalj márpedig ezek közé tartozik."
Ez egy hatalmas nagy tévedés. Nem kell javításkor átépíteni a berendezést a legfrissebb szabványok szerint.
"Kérdező, amit elgondoltál nem jó, és szabálytalan, téves védelmet ad."
Nem igaz, nem ad téves védelmet, és megengedhető.
"Milyen ott a talaj ellenállás? Mérni kell."
Áram-védőkapcsoló beépítése melett szinte mindegy, több ezer ohm is lehet.
"6,7# jól írja"
Ezek szerint... Nem írja jól. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!