Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ha a gáz a lakásban van, de...

Ha a gáz a lakásban van, de nem azzal fűtök, milyen gázos fűtőtest beszerelése a legolcsóbb?

Figyelt kérdés

Villannyal fűtöttem eddig, gáz ffogyasztásom havi 5 köbméter (főzőlap), így szinte teljesen kidobtak a rezsicsökkentésből, a havi 210 kwh villany nekem semmire nem elég. Jelenleg havi 56ezer a villany átalányom..

Szerintem ez nevetséges :(

Szóval arra gondoltam, hogy jobban kihasználom a gázt, akár egy gázbojlerrel, akár egy konvektorral.

Nem ismerem az eszközöket, sem a kivitelezés folyamatát, sem semmit, a lehető legolcsóbb gázos kiegészítő fűtés érdekelne.

Tudnátok ötleteket adni? Kb. árakkal.

2023. jan. 23. 10:33
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Engedek belőle 30 százalékot és megcsinálom természetesen számlával.
2023. jan. 23. 18:11
 32/40 A kérdező kommentje:

Kedves vagy, de szívesen megfizetem teljes áron a tisztes szakembereket. A korábbi szurkálás arra irányult, hogy ne mondd, hogy másfél millió ft egy konvektor bekötésének a munkadíja, ha a lakáson belül van a gáz.

Egyébként egy tájékoztatást szívesen fogadnék róla, mert a H tarifával kapcsolatban is keringenek olyan összegek, hogy 400ezer, meg olyanok is, hogy 2 millió.

Épp ma igyekeztem megtudakolni egy fb csoportban a nagyságrendi összeget, de még nem jött válasz.

Jelenleg a 4 db klíma két külön kismegszakítóról üzemel, más nem megy róla.

Két éve vettem a lakást, semmit nem tudok a villanyóráról, csak azt hogy régi, opálos a doboza, ennyit látok belőle, analóg számláló van benne:

[link]

Ez nyilván nem szabvány, azt már tudom, hogy szabványosítani kell.

Jelenleg 60 amperesre van bővítve a hálózat (így vettem), nyilván ennyi nem kell. Kérdés, hogy ebből a 60 amperből adhatok-e át a H tarifának, hogy legalább a teljesítménybővítésre ne kelljen fizetni?

A kábel tetőrúdon jön le a dobozhoz, ha jól látom. Nem vagyok műszaki zseni, de ha erre tudnál anyaggal munkadíjjal, EON ügyintézéssel egy összeget mondani, hogy megközelítőleg mennyire jönne ki egy H almérő szabványosítással, azt megköszönném.

2023. jan. 23. 18:34
 33/40 A kérdező kommentje:
Ráadásul aztsem tudom, hogy ha így le van zárva a mérőhely, honnan kéne tudnom hogy meddig van hitelesítve?
2023. jan. 23. 18:59
 34/40 anonim ***** válasza:
A te általad megjelölt 3.6m böl engedek 30 százalékot.bocs viccnek szántam.Én nem tudom vállalni.vannak akik kimondottan mérőhely kialakításra szakosodtak.de mindenek előtt tájékozódj a szolgáltatodnál.(mgt)
2023. jan. 23. 19:18
 35/40 A kérdező kommentje:

Ja, értelek.

Mint szakember kb összeget sem tudsz, hogy mekkora összeg várható? Mert látok kétmérőhelyes szabvány dobozt 60ezerért is, és látok 160ezerért is, sőt 200ért is..

2023. jan. 23. 19:30
 36/40 anonim ***** válasza:
Nem rég szereztem az ismerősömnek szekrényt földkábeles brkötéshrz (az valamivel drágább mint a légvezetékes)268ezerért és örült hogy van. A szolgáltatónál van igénybejelentő nyomtatvány.kitöltöd (mid van , mit szeretnél)(mit szeretnél róla üzemeltetni (márka tipus sorozatszám.és meg küldik az mgt.(műszaki gazdasági tájékoztató. Lehet a szolgáltatód elfogadja a csatárit (az olcsóbb valamivel)mint a hensel szekrény. Én azért nem foglalkozom mérőhely kialakitással mert nagyon macerás.
2023. jan. 23. 20:27
 37/40 anonim ***** válasza:
Az összes klimát a h mérö elosztojába kell kötni.fixen.
2023. jan. 23. 20:30
 38/40 A kérdező kommentje:

Köszi!

Az mennyire reális, hogy mindezen felül a villanyszerelő munkadíja 450e Ft?

2023. jan. 23. 20:42
 39/40 anonim ***** válasza:
Nagyban függ a kivitelezéstől az ismerősömnek 1.1millio lett.
2023. jan. 24. 06:59
 40/40 anonim ***** válasza:
A legyegyszerűbb spórolás az lenne, hogy a bojler és a tűzhely is gázos lenne.
2023. jan. 25. 09:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!