Ha a gáz a lakásban van, de nem azzal fűtök, milyen gázos fűtőtest beszerelése a legolcsóbb?
Villannyal fűtöttem eddig, gáz ffogyasztásom havi 5 köbméter (főzőlap), így szinte teljesen kidobtak a rezsicsökkentésből, a havi 210 kwh villany nekem semmire nem elég. Jelenleg havi 56ezer a villany átalányom..
Szerintem ez nevetséges :(
Szóval arra gondoltam, hogy jobban kihasználom a gázt, akár egy gázbojlerrel, akár egy konvektorral.
Nem ismerem az eszközöket, sem a kivitelezés folyamatát, sem semmit, a lehető legolcsóbb gázos kiegészítő fűtés érdekelne.
Tudnátok ötleteket adni? Kb. árakkal.
Kedves vagy, de szívesen megfizetem teljes áron a tisztes szakembereket. A korábbi szurkálás arra irányult, hogy ne mondd, hogy másfél millió ft egy konvektor bekötésének a munkadíja, ha a lakáson belül van a gáz.
Egyébként egy tájékoztatást szívesen fogadnék róla, mert a H tarifával kapcsolatban is keringenek olyan összegek, hogy 400ezer, meg olyanok is, hogy 2 millió.
Épp ma igyekeztem megtudakolni egy fb csoportban a nagyságrendi összeget, de még nem jött válasz.
Jelenleg a 4 db klíma két külön kismegszakítóról üzemel, más nem megy róla.
Két éve vettem a lakást, semmit nem tudok a villanyóráról, csak azt hogy régi, opálos a doboza, ennyit látok belőle, analóg számláló van benne:
Ez nyilván nem szabvány, azt már tudom, hogy szabványosítani kell.
Jelenleg 60 amperesre van bővítve a hálózat (így vettem), nyilván ennyi nem kell. Kérdés, hogy ebből a 60 amperből adhatok-e át a H tarifának, hogy legalább a teljesítménybővítésre ne kelljen fizetni?
A kábel tetőrúdon jön le a dobozhoz, ha jól látom. Nem vagyok műszaki zseni, de ha erre tudnál anyaggal munkadíjjal, EON ügyintézéssel egy összeget mondani, hogy megközelítőleg mennyire jönne ki egy H almérő szabványosítással, azt megköszönném.
Ja, értelek.
Mint szakember kb összeget sem tudsz, hogy mekkora összeg várható? Mert látok kétmérőhelyes szabvány dobozt 60ezerért is, és látok 160ezerért is, sőt 200ért is..
Köszi!
Az mennyire reális, hogy mindezen felül a villanyszerelő munkadíja 450e Ft?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!