Ha a gáz a lakásban van, de nem azzal fűtök, milyen gázos fűtőtest beszerelése a legolcsóbb?
Villannyal fűtöttem eddig, gáz ffogyasztásom havi 5 köbméter (főzőlap), így szinte teljesen kidobtak a rezsicsökkentésből, a havi 210 kwh villany nekem semmire nem elég. Jelenleg havi 56ezer a villany átalányom..
Szerintem ez nevetséges :(
Szóval arra gondoltam, hogy jobban kihasználom a gázt, akár egy gázbojlerrel, akár egy konvektorral.
Nem ismerem az eszközöket, sem a kivitelezés folyamatát, sem semmit, a lehető legolcsóbb gázos kiegészítő fűtés érdekelne.
Tudnátok ötleteket adni? Kb. árakkal.
" van 4 fűtő klímám illetve egy kandallóm is, szimplán csak szeretnék egy konvektorral rásegíteni"
Érdekes, hogy eddig mindenkit hülyéztél aki nem klímával fűt mert, hogy az milyen olcsó. Most meg kiderült, hogy drága és szart sem ér, ráadásul nem is volt még tél ezen a télen.
Na ennyit az ócsó és gazdaságos klímafűtésről.
Ki hülyézett mindenkit ?
Egyébként klíma nélkül napi 24 kwht eszik a háztartás, a villanybojler pörgeti az órát.
A fogyasztás a tavalyi év elejét is tükrözi.
A nyári hűtés dobta meg az éves fogyasztást, hetente írom az óraállást. Tetőtéri lakás, egész nyáron hűtött mind a 4 klíma.
Senki nem vár csodát. Annyit mondtam, hogy a "gázkvótámat" nem használom ki, ezért berakatnék valamit amivel csökkenthetem a villanyom, mert nem veszik figyelembe hogy az én háztartásom 100 százalék villany. Így én jóformán semmit nem kapok a rezsicsokkentesbol jelenleg. Az biztos hogy gázzal ennél is több lenne, tehát nem a klímát szidom.
Senki nem a fogyasztást sokallta, tudom hogy az rendben van.
Ha adnának magasabb villanykvotat annak aki ezzel fut és gázzal nem, az segítene az igazságérzetemen.
De most a gázosok viszik a nagy manit, aki meg villanyra váltott az fizesse a piaci árat .. miközben pont hogy mi nem fogyasztjuk a gázt, aminek a használatát csökkenteni akarják..
Van egy olyan sejtesem hogy a szövegértés nem sok ember erőssége itt.
Igen, én fizetem más gázkvótáját, a villanyomat meg fizetem piaci áron. Pontosan ez a problémám.
Mégegyszer, nem a fogyasztásommal van a bajom, hanem az igazságtalan tarifával.
A comfort X pedig nem szar, akkori pénztárcát, adottságokat, elvárásokat maximálisan kielégíti.
Lehet 2x ennyiért lett volna jobb, szebb, csendesebb, nekem tökéletes, és amíg 30ezer volt a havi számla, addig abszolút boldog voltam. Nem vagyok klimasznob, nem hitelből újítottam fel, nem a kormány csokjat babavarojat szortam, szóval ennyi volt a keret.
Ettől függetlenül öreg anyám a kockajaban idén már 300at költött fára plusz kihasználta a gázkeretet is, es még mindig csak 20 fok van nála, miközben tél se volt, szóval összességében nem panaszkodom.
Szimplán elgondolkodtam, hogy egy atfolyos gázos vízmelegítő vagy egy gázos konvektor még tovább tudna csökkenteni a rezsimet.
Az előbbi valszeg a jó, a villanybojler mindenhogy zabal, hiába új.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!