Mikor voltak panelprogramok egy csomó panel miért nem vett
részt benne?
Figyelt kérdés
Családi házban lakom de értelmezhetetlen számomra, az állam fizette egy részét vagy az egészet, de mégsem szavazták meg. Pedig csökkent volna a távhő, szebb lett volna az épületük illetve az ingatlan értékét is megdobja.
Ezekben olyan lakókból állt a többség,akik nyugdijasak,70 felettiek.Nekik ha eddig jó volt,ezután is jó lesz.Ilyen a mi lépcsőházunk is .
2023. jan. 21. 14:34
2/11 anonim válasza:
1. Nem feltétlenül lett volna "szebb". Sok panelprogramos épület elég ronda (de persze, inkább legyen ronda, de korszerű). Amúgy én is olyan házakat ismerek, ahol sok a nyugdíjas és azért kellett volna hozzájárulás, amit részben a költségek nagysága részben a hosszú időtartama miatt nem akartak vállalni. Amúgy sokszor a korszerűsítés kivitelezésétől is féltek, hogy gondok lesznek vele meg sok kellemetlenség lesz.
2023. jan. 21. 14:54
3/11 anonim válasza:
Eredetileg úgy volt, hogy három részre oszlott a finanszírozás. Egyharmad EU/állam, egyharmad önkormányzat, egyharmad tulajdonos. Namost, sokan hitelből finanszírozták a tulajdonosok, ami benne volt a közösköltségben (szegény bérlő🤣).Gondolhatod mekkora túlárazás volt és mennyi lobby... Maga a technika is szar volt/most is. A távhőben számottevően nem volt érdemi változás, ha meg igen azt elvitte cica. Az esztétika meg megint egy érdekes dolog (belül pénisz/kívűl moha, lik, dübel...).
2023. jan. 21. 15:36
4/11 A kérdező kommentje:
Az megint más kérdés 3-as ha rosszul csinálják meg. Azokat a cégeket szankciónálni kéne!
2023. jan. 21. 15:46
5/11 anonim válasza:
Akkor nem értetted a lényeget... Ezeket terveztél és átvették. Tessék újragondolni az írásomat!
2023. jan. 21. 15:59
6/11 anonim válasza:
Mondjuk a nyugdíjasokat sem értem miért nem szavazták meg. Az örököseik egy magasabb értékű ingatlant örökölnek, ha más nem, akkor ez lehetett volna szempont nekik. Én is elfogadnám, hogy a gyerekeim valami értékesebbet örököljenek tőlem, ha az nekem csak ilyen relatíve kevésbe kerül.
2023. jan. 21. 17:26
7/11 anonim válasza:
6
Megértőbb lennél, ha neked is 100ezer Ft alatti nyugdíjad lenne, amiből havi 40-50ezer csak a gyógyszer!!
2023. jan. 21. 17:41
8/11 anonim válasza:
7. És áruld már el nekem, hogy akinek 100 ezer forint alatti a nyugdíja, annak honnan van saját tehermentes lakása, ami manapság már Pesten 40-50 milliót ér minimum? Ez nem őrület?!
Szerintem te nagyon keversz valamit. Akinek 100 ezer alatti a nyugdíja, annak nincs saját lakása. Hogy lenne?
2023. jan. 21. 17:45
9/11 anonim válasza:
#8 ! Te aztán hatalmas IQ-val rendelkezhetszt! Ne zavarjon, hogy azok a paneles nyugdijasok, nem most vették a lakásukat, hanem valószínűleg még az első lakói lehetnek annak a háznak , tehát 30-40 éve ott laknak, amikor még aktívan dolgoztak, és a fizetésük is többet ért, főleg ha ketten keresnek. De van aki özvegyen egyedül él. Ezen felül meg az utóbbi időben szálltak el így az ingatlanárak. 30-40 éve meg nem a pénz volt a probléma, hanem, hogy nem volt eladó lakás, és éveket kellett várni mire kiutaltak egyet.
Sok helyen az ilyen kisnyugdíjasok még a közös költséget se tudják fizetni, és ha a háznak nincs megtakarítása, akkor hiába pályáznak a panelprogramra, nem kapják meg a támogatást.
2023. jan. 21. 19:06
10/11 anonim válasza:
8
Kérlek áruld el nekünk, hogy milyen az élet az agyhalál után???!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!